Μάστιγα για πολλές περιοχές οι συμμορίες ανηλίκων (video)

Σε μάστιγα έχουν μετατραπεί για πολλές περιοχές της Αττικής οι συμμορίες ανηλίκων. Κλέβουν χρήματα, κινητά και άλλα προσωπικά αντικείμενα, όχι μόνο για τη λεία, αλλά για επίδειξη ισχύος.

17χρονος, θύμα επίθεσης, αναφέρει: «Ήταν εφτά άτομα στη γωνία και μας την πέσανε. Φάγαμε αρκετό ξύλο μας πήρανε τα λεφτά, το κινητό και μετά φύγανε».

Την βάναυση επίθεση από συμμορία ανηλίκων καταγγέλλει ότι δέχθηκε 17χρονος μιλώντας στην ΕΡΤ, βγαίνοντας από μπαρ στην Ερυθραία.

«Αυτά τα σκηνικά γίνονται συχνά, ειδικά αυτές τις εποχές, έχω και έναν φίλο που είχε φάει μαχαίρια αυτός. Στο τσακ τη γλίτωσε», δηλώνει 17χρονος, θύμα επίθεσης.

Για τον εφιάλτη που έζησε όταν ο 17χρονος γιος του δέχθηκε επίθεση με κατσαβίδι από ανηλίκους, μιλά ο πατέρας του, Γιώργος Χριστοδούλου: «Τέσσερα άτομα τους έκλεισαν το δρόμο και τον ένα του σπάσανε τα δόντια και το δικό μου το έριξαν κατσαβιδιά στον μηρό. Το παιδί μου σώθηκε από θαύμα. Κάθε φορά που ακούω τέτοιο περιστατικό τρέμω».

Ο 18χρονος Αλέξανδρος περιγράφει την τραυματική εμπειρία που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή το μεσημέρι της Τετάρτης, μόλις πεντακόσια μέτρα από το σπίτι του στα Πατήσια, όταν τρεις άνδρες του επιτέθηκαν με μαχαίρι.

Ο Αλέξανδρος Δημόπουλος, αναφέρει: «Να εδώ με μαχαίρωσαν και πραγματικά είναι ότι χειρότερο έχω ζήσει στη ζωή μου, δεν πίστευα ότι θα μπορούσε κάτι τέτοιο να μου συμβεί. Ένοιωσα πολύ μεγάλο φόβο. Με φώναξαν και μου είπαν βγάλε την αλυσίδα που φοράς, τους είπα γιατί να βγάλω την αλυσίδα; Έβγαλε με τρόπο το μαχαίρι από την τσέπη και μου το ακούμπησε στην κοιλιά. Μου έδωσε την μαχαίρια, μου πήρε την αλυσίδα και φύγανε».

Και όπως λέει ο Αλέξανδρος δεν είναι η πρώτη φορά που του έχουν επιτεθεί στο δρόμο με στόχο τη ληστεία.

Το πρώτο οχτάμηνο του 21’ καταγγέλθηκαν στις αρχές 99 περιστατικά σωματικών βλαβών με δράστες 148 ανηλίκους. Το ίδιο διάστημα 793 υποθέσεις για κλοπές και ληστείες απασχόλησαν την ΕΛΑΣ με 1.191 ανήλικους δράστες.

Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος