Μαρτυρίες σοκ για τη δράση χούλιγκανς (video)

Είναι αμετανόητοι και οι περιγραφές τους ανατριχιαστικές. Αυτοαποκαλούμενοι οπαδοί ομάδων που έχουν πάρει μέρος σε άγριες συμπλοκές μιλούν στην ΕΡΤ για τον τρόπο που οργανώνονται, πραγματοποιούν επιθέσεις ή συγκρούονται με χούλιγκανς αντίπαλων ομάδων.

Όπως δήλωσε ένας εκ των χούλιγκανς: «Άμα είναι ο άλλος μόνος του, πάμε δύο άτομα το πολύ τρία, άμα είναι με την κοπέλα του ούτε για αστείο-λόγω σεβασμού-αλλά άμα είναι με πολλά άτομα και ξέρουμε ότι αυτοί είναι από αντίπαλη ομάδα πάμε όλοι μαζί και τους χτυπάμε, όποιο μέρος και να είναι, είτε είναι σε κεντρική πλατεία, είτε είναι σε στενό είτε όπου να ναι».

Λάφυρα των συγκρούσεων είναι οι μπλούζες, κασκόλ, σημαίες ακόμη και πανό με τα διακριτικά της αντίπαλης ομάδας.

Ένας 22χρονος οπαδός αναφέρει ότι: «Ραντεβού δίνεις είτε τηλεφωνικά ή μέσω μηνυμάτων: τόσα άτομα στο τάδε μέρος, τέτοια ώρα. Ενώ το ψύρισμα, μπορώ εγώ τώρα να δω εδώ πέρα έναν με μπλούζα της άλλης ομάδας και να πάω και να την πάρω και άμα πει όχι, να τον χτυπήσω αναγκαστικά. Και άμα δεν την βγάλει ο ίδιος, του τη βγάζω εγώ όπως και να χει. Δηλαδή δεν πρόκειται να φύγει από δω πέρα με την μπλούζα του κι αυτό για μένα είναι Νόμος. Αν και είναι λάθος πάλι, αλλά έτσι είναι αυτά».

Μαρτυρίες σοκ για τη δράση χούλιγκανς (video)Βίαια επίδειξη ισχύος

Όπως λένε οργανωμένοι οπαδοί που γνωρίζουν , συχνά οι οπαδικές συγκρούσεις γίνονται για επίδειξη ισχύος και για την κυριαρχία σε συγκεκριμένες περιοχές

Σύμφωνα με δήλωση 20χρονου οπαδού: «Για να δείξουν ποιος κάνει κουμάντο στην πόλη τη Θεσσαλονίκη και στις περιοχές, για την κυριαρχία της περιοχής. Δηλαδή άμα πάνε μια ομάδα δέκα ατόμων σε ένα μέρος και κάνουν μια φασαρία, θα είναι αυτοί κυρίαρχοι

Πρέπει η σημαία μας να είναι ψηλά, τίποτε άλλο. Είτε θα είναι φυλάκιση είτε θα είναι ποινή, πρόστιμο ή οτιδήποτε άλλο, πρέπει η σημαία μας, να είναι ψηλά, όπου κι αν είναι».

Έρευνα για καταγγελία αστυνομικού

Αίσθηση προκαλεί καταγγελία εν ενεργεία αστυνομικού που υπηρετεί στην υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας, ο οποίος κατήγγειλε οτι άτομα που βρίσκονται στο περιβάλλον ορισμένων ομάδων, συνδράμουν οργανωμένους οπαδούς που προκαλούν επεισόδια , χωρίς οι αστυνομικοί να παίρνουν εντολές για να παρέμβουν.

Όπως δήλωσε ο αστυνομικός: «Μου είχε πει ένας ανώτερος μου ότι αν συνεχίσουμε θα βρεθούμε και οι δύο στο Σουφλί. μαζί με τα νερά, είχαμε βρει σε καπνογόνα αλλά και πιστόλια ευθείας βολής, ήμουν παρόν στο περιστατικό και είχα ακολουθήσει την ομάδα στα αποδυτήρια γιατί είχα δεχτεί την εν λόγω εντολή. Εκείνη την ώρα ήρθαν τρεις οργανωμένοι φίλοι της ομάδας και πήραν τα σακίδια από τα αποδυτήρια για να τα παραλάβουν, ενώ εμείς δεν είχαμε καμία εντολή για να αντιδράσουμε».

Η αστυνομία έχει ενημερώσει για την καταγγελία την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης η οποια θα ερευνήσει την αξιοπιστία της μαρτυρίας.

Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς, Αρετή Τασούλα

Επιμέλεια: Νίκος Κουντούρης

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος