Μανώλης Ανδρουλάκης: Πέρασε τα σύνορα Ουκρανίας – Μολδαβίας ο Έλληνας πρόξενος

Η επιχείρηση Νόστος 6, με την εκκένωση 11 μελών της ελληνικής ομογένειας της Ουκρανίας, οι οποίοι συνοδεύονται από τον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, oλοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας – Μολδαβίας, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και πάλι στον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη και σε όσους συνεισέφεραν στην επιτυχή έκβαση αυτής της ιδιαίτερα δύσκολης επιχείρησης” σημείωσε μέσω Twitter ο υπουργός.

Ο κ. Δένδιας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό πρόξενο στη Μαριούπολη, τον οποίο συνεχάρη για τις προσπάθειές του και την αφοσίωσή του στο καθήκον.

Τις ευχαριστίες του στον κ. Ανδρουλάκη “για την πίστη του στο καθήκον και τη γενναία του στάση” εξέφρασε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε ανάρτησή του στο twitter. “Συγχαρητήρια στον ίδιο και σε όσους συνέβαλαν στο να στεφθεί με επιτυχία το δύσκολο έργο της επιχείρησης Νόστος 6“, σημείωσε.

Υπενθυμίζεται πως η επιχείρηση απεγκλωβισμού του γενικού προξένου, καθώς και του επιτόπιου προσωπικού της Αποστολής του ΟΑΣΕ, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, ξεκίνησε την Τρίτη με κατεύθυνση δυτικά.

Την Τετάρτη, έφτασε στη Ζαπορίζια, όπου και διανυκτέρευσε. Χθες το πρωί ξεκίνησε με κατεύθυνση δυτικά, προς Ουμάν όπου και διανυκτέρευσε, ενώ σήμερα ξεκίνησε το ταξίδι προς τα σύνορα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος