Δύσκολη χαρακτηρίζεται από την αστυνομία η έρευνα για τη δολοφονία του 27χρονου επιχειρηματία στη Νέα Πέραμο.
Ο τρόπος δολοφονίας, θυμίζει μαφιόζικου τύπου εκτέλεση, καθώς οι δράστες τον εκτέλεσαν πισώπλατα και με 10 σφαίρες. Πριν τον δολοφονήσουν οι δράστες, τον είχαν χτυπήσει άγρια και μάλιστα όταν τον εκτέλεσαν στο όρος Κανδήλι της Νέας Περάμου, επιχείρησαν να κάψουν τη σορό.
Ένα στοιχείο που προβληματίζει τους αστυνομικούς είναι το μένος των δραστών. Τα έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν αν υπήρχαν προσωπικές διαφορές ή αν οι δράστες προσπαθούσαν να αποσπάσουν κάποια πληροφορία που γνώριζε το θύμα και δεν την αποκάλυπτε.
Οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει αρκετό βιτνεοληπτικό υλικό, το οποίο ωστόσο, δεν είναι αρκετό ώστε να μπορέσουν να χαρτογραφήσουν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες, τόσο πριν όσο και μετά τη δολοφονία.
Επίσης, μιλούν για ένα πρόσωπο που δεν είχε απασχολήσει ποτέ την Ελληνική Αστυνομία, γι’ αυτό και πλέον η έρευνα στρέφεται στις καταθέσεις συγγενών και φίλων, προκειμένου να φτάσουν και στα ίχνη του ηθικού αυτουργού, αν και εφόσον υπάρχει, αλλά και των φυσικών αυτουργών που δολοφόνησαν με τέτοιο βάναυσο τρόπο τον 27χρονο.
Η αστυνομία ερευνά επίσης αν υπάρχει σύνδεση με τη δολοφονία ενός γνωστού επιχειρηματία στην περιοχή της Μάνδρας πριν από δύο χρόνια, με τον οποίο ο 27χρονος φέρεται να είχε συνεργαστεί. Οι δράστες τον είχαν γαζώσει μέσα στο αυτοκίνητό του και είχαν βάλει φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Το έγκλημα παραμένει ανεξιχνίαστο.
Το χρονικό
Λίγο μετά τις 3:00 το μεσημέρι χθες, Κυριακή (1/2) εντελώς τυχαία ένας διερχόμενος πεζός εντόπισε τη σορό μέσα σε ρέμα στην περιοχή της Νέας Περάμου και ειδοποίησε τις Αρχές.
Τα ίχνη του 27χρονου είχαν χαθεί από την περασμένη Δευτέρα, ενώ επέστρεφε στο σπίτι που διέμενε με τη σύντροφό του στην Ελευσίνα.
Ο επιχειρηματίας είχε ξεχάσει τα κλειδιά του και χτύπησε το κουδούνι, η σύντροφός του άνοιξε, επειδή όμως ο 27χρονος αργούσε να ανέβει, η κοπέλα κατέβηκε, δεν τον είδε και αρχικά θεώρησε ότι είχε ξαναφύγει. Το πρωί και αφού αναζήτησε εικόνες από κάμερες γειτόνων, προχώρησε σε δήλωση εξαφάνισης και αρπαγής, στο Τμήμα Ασφαλείας Ελευσίνας. Τη στιγμή που έφτασε πεζός στο σπίτι αποβιβάστηκαν από το όχημά με «ντουμπλαρισμένες» πινακίδες Θεσσαλονίκης οι δράστες και με την απειλή όπλου τον ανάγκασαν να επιβιβαστεί σε αυτό. Από εκείνη την στιγμή τα ίχνη του εξαφανίστηκαν μέχρι να εντοπιστεί νεκρός το μεσημέρι της Κυριακής.
Κατά τη διάρκεια της νεκροψίας-νεκροτομής, ο ιατροδικαστής εντόπισε 9 σφαίρες στην πλάτη και μία στο ινιακό οστό στο κεφάλι. Στο σημείο εντοπίστηκαν δύο κάλυκες.
Βίντεο ντοκουμέντα από τις τελευταίες στιγμές του επιχειρηματία
Σε δύο βίντεο ντοκουμέντα από κάμερα ασφαλείας καταγράφηκαν οι τελευταίες στιγμές του 27χρονου επιχειρηματία.
Συγκεκριμένα στο ένα βίντεο στις 2:01 τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας διακρίνεται να επιστρέφει πεζός στο σπίτι του, μετά από έξοδο με ένα φίλο του, από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου.
Σε δεύτερο βίντεο φαίνεται να μπαίνει στο στενάκι που είναι η είσοδος του σπιτιού όπου διέμενε με τη σύντροφό του. Στο αντίθετο ρεύμα εμφανίζεται ένα αυτοκίνητο, το οποίο σύμφωνα με την αστυνομία είναι το αυτοκίνητο των δραστών με πλαστές και «ντουμπλαρισμένες» πινακίδες Θεσσαλονίκης.
«Επιθυμώ να βρεθεί ο δολοφόνος του παιδιού μου και να κλειστεί μέσα φυλακή»
«Επιθυμώ να βρεθεί ο δολοφόνος του παιδιού μου και να κλειστεί μέσα φυλακή. Το παιδί μου δεν είχε πειράξει κανέναν. Τώρα για ποιον λόγο τον σκοτώσανε, αυτοί ξέρουνε», είπε μιλώντας στο ΕΡΤΝews, o πατέρας του 27χρονου.
Ρεπορτάζ: Θοδωρής Παναγιωτίδης, Κώστας Στάμου, Σοφία Ορφανού
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος