Μάχη με τον χρόνο για να σωθεί το κακοποιημένο γαϊδουράκι στη Ζίτσα – Θα εξεταστεί από εξειδικευμένο κτηνίατρο (video)

Array

Αγώνας δρόμους γίνεται για να σωθεί στο κακοποιημένο γαϊδουράκι στη Ζίτσα με τις επόμενες ώρες να είναι κρίσιμες για το μέλλον του τραυματισμένου όνου που αναμένεται να εξεταστεί από εξειδικευμένο κτηνίατρο.


Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι στο χωριό Γραμμένο του δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων, από το περιστατικό με τον κτηνοτρόφο και αντιδήμαρχο του δήμου, να σέρνει με το αυτοκίνητό του ένα αιμόφυρτο γάιδαρο, τους έχει συγκλονίσει.

Το θέαμα, σύμφωνα με τους κατοίκους, ήταν αποκαρδιωτικό, καθώς το ζώο που ήταν δεμένο στην καρότσα του αγροτικού δεν άντεξε την ταχύτητα και κατέρρευσε, ενώ στη διαδρομή που διανήθηκε μέχρι να σταματήσει ο οδηγός είχε μείνει μια τεράστια κηλίδα από το αίμα του.

Ο αντιδήμαρχος -μετά την απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα Ιωαννίνων- αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και παραπέμπεται σε τακτική δικάσιμο. Συνελήφθη την Κυριακή (28/8) το απόγευμα, με την κατηγορία της κακοποίησης ζώου.

Η Εύα Κρυστάλλη, πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου Κι.Δι.Ζω, περιέγραψε ότι είδε έναν ματωμένο δρόμο σε απόσταση 800 μ. με αποτέλεσμα το άτυχο ζώο να έχει μια σπασμένη κνήμη και πληγές σε όλο το σώμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες εξειδικευμένος κτηνίατρος θα εξετάσει το πληγωμένο ζώο και να αποφευχθεί η ευθανασία.

Από την πλευρά του κατηγορούμενου κτηνοτρόφου ο συνήγορός του Δημήτρης Δήμος υποστήριξε ότι ο πελάτης του δεν είναι βασανιστής ζώων. Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή, ο όνος δέχθηκε επίθεση από άλλο ζώο (πιθανότατα λύκο) και ο ιδιοκτήτης του το έβαλε στην καρότσα του αυτοκινήτου για να το μεταφέρει στο στάβλο του, αλλά αυτό έπεσε και δεν το αντιλήφθηκε, με αποτέλεσμα να το σέρνει στο δρόμο.

Ρεπορτάζ: Άντζελα Ζούγρα | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος