Μ. Βορίδης: Ο κ. Τσίπρας οξύνει το κλίμα ανησυχώντας για την τρίτη θέση

Η πρόταση δυσπιστίας ανοίγει σε τρία επίπεδα την πανδημία, τη διαχείριση της κακοκαιρίας και την ακρίβεια και ακριβώς η επιλογή της θεματολογίας φανερώνει αμηχανία και στόχευση άλλου τύπου, είπε ο Μάκης Βορίδης σχολιάζοντας ότι «και η εκφορά λόγου από την αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζεται στην πλειονότητα από υβριστικά επίθετα κι εκφεύγει ορίου πολιτικής κριτικής».

Προφανώς είναι δικαίωμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προκαλέσει συζήτηση για το θέμα της ακρίβειας και της πανδημίας αλλά όλος ο κόσμος καταλαβαίνει ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, ανέφερε στη συνέχεια ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Η χώρα μας δεν έχει κάνει κάτι θεαματικά εσφαλμένο. Είμαστε στους μέσους ευρωπαϊκούς όρους στη διαχείριση της πανδημίας και η Ελλάδα είναι πρώτη σε ρυθμούς ανάπτυξης με τη μεγαλύτερη αποκλιμάκωση της ανεργίας και τη μεγαλύτερη προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων της τελευταίας δεκαετίας, είπε επίσης.

Ο κ. Τσίπρας έχει να διαχειριστεί ήττα τρεις φορές στις προηγούμενες εκλογές κι ενώ έχουν περάσει 2 1/2 χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη έχει διψήφια διαφορά και ανησυχεί η αξιωματική αντιπολίτευση ότι θα βρεθεί τρίτη, συμπλήρωσε.

«Στο ερώτημα αν θα συνεχιστεί η δημοσκοπική άνοδος Ανδρουλάκη προφανώς η απάντηση Τσίπρα είναι η πρόταση δυσπιστίας»

Σχετικά με την κακοκαιρία ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι ο πρωθυπουργός αναγνώρισε τις ευθύνες. Αυτό που διαφοροποιεί αυτήν την κυβέρνηση είναι ότι αναγνωρίζει τα σφάλματα της. Συγγνώμη δεν ζήτησε ο κ. Τσίπρας στην εκατόμβη στο Μάτι ούτε και για τους νεκρούς στη Μάνδρα.

«Το σχέδιο συμμαζέμματος της Πολιτικής Προστασίας δεν έχει ολοκληρωθεί»

Δύο χρόνια πριν την παραλάβουμε η Πολιτική Προστασία  ήταν Γενική Γραμματεία στο στο υπουργείο Εσωτερικών με την οποία ουδείς ασχολείτο καθώς η αρμοδιότητά της ήταν οι υδροφόρες για νερό στα Πυροσβεστικά.
Μετά τις πυρκαγιές έγινε υπουργείο και δεν έχουμε ολοκληρώσει μέσα σε 2 χρόνια την προσπάθεια να συμμαζέψουμε την Πολιτική Προστασία, είπε ο Μάκης Βορίδης τονίζοντας ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει εμπλοκή με την Πολιτική Προστασία.

«Για χιονόπτωση που συμβαίνει μια φορά την 20αετία μου φαίνεται αρκετά φυσιολογικό οι Δήμοι να μην είναι έτοιμοι»

Δεν αγοράζεις σε δύο ημέρες εκχιονιστικά, είπε ενδεικτικά ο κ. Βορίδης. Εχουμε πράγματι πολυεπίπεδη διακυβέρνηση που σημαίνει ότι δουλειές επιμερίζονται. Προφανώς υπάρχουν αστοχίες και η προσπάθεια είναι να ενισχυθεί περαιτέρω το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, πρόσθεσε.

«Αν μου λέτε ότι 40.000 εργαζόμενοι  σε σύνολο 1,5 εκατομμύριου, δημιούργησαν συμφόρηση, κάνετε λάθος»

«Από το σύνολο 650.00 δημοσίων υπαλλήλων δεν εργάζονταν την ημέρα της συμφόρησης οι εκπαιδευτικοί, ενώ με τους ένστολους και τους υγειονομικούς ο αριθμός περιορίζεται στις  200.00. Βγάζοντας και 83.00 από ΟΤΑ μένουν 115.000 εξ αυτών το 60% στην Περιφέρεια Αττικής, δηλαδή 70.000 εκ των οποίων σημαντικός αριθμός βρισκόταν στο σπίτι στο σπίτι με τα παιδιά. Είναι λοιπόν, λάθος να πιστεύουμε ότι στην Αττική Οδό το χάος δημιουργήθηκε εξ αυτού», είπε ολοκληρώνοντας ο υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος