Συγκλονίζει η αναφορά Θεοδωρίδου σε μια κρυφή και επώδυνη πανδημία: Σε κάθε 4 θανάτους ενηλίκων ένα παιδί χάνει τον γονιό του

Από τα δεδομένα ασφάλειας που προκύπτουν από μελέτες τόσο από το Ισραήλ όσο και από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ της Καλιφόρνιας οι ανεπιθύμητες ενέργειες από την τρίτη δόση είναι παρόμοιες ή και ηπιότερες σε σύγκριση με τις ανεπιθύμητες ενέργειες από τη δεύτερη δόση, τόνισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Πρόσθεσε ότι άτομα με τρεις δόσεις είχαν 11 φορές μικρότερο κίνδυνο να μολυνθούν με τον ιό και 20 φορές μικρότερο κίνδυνο νόσησης σε σχέση με τα άτομα που πήραν δυο δόσεις εμβολίου.

«Άτομα με ιστορικό νόσησης από Covid συστήνεται όπως έχουμε πει να κάνουν μία δόση εμβολίου ανεξάρτητα των εμβολίων που έχουν κάνει πριν τη νόσηση. Εάν ήδη μετά τη νόσηση έχουν κάνει μία ή δυο δόσεις δεδομένου ότι οι συστάσεις έχουν μεταβληθεί δεν χρειάζονται τρίτη πρόσθετη δόση» ανέφερε.

Ακόμα ανέφερε ότι ο ΕΜΑ αποφάσισε τη χορήγηση της τρίτης δόσης για το εμβόλιο της Pfizer και της Moderna για τους 18 έως 55, 6 μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Για μια άλλη μορφή κρυφής και επώδυνης πανδημίας έκανε λόγο σήμερα η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου παρουσιάζοντας συγκλονιστικά στοιχεία που προέρχονται από μελέτη κορυφαίων πανεπιστημίων από την Ευρώπη, την Αμερική και την Αφρική υπό τον τίτλο «Η ορφάνια από την Covid».

Σύμφωνα με αυτή σε 15 μήνες 120.000 παιδιά στις ΗΠΑ έχασαν έναν γονέα και 25.000 παιδιά έχασαν το άτομο που τα φρόντιζε ενώ ιδιαίτερα βαρύ ήταν το τίμημα για τα παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

«Υπολόγισαν λοιπόν ότι σε κάθε 4 θανάτους ενηλίκων ένα παιδί χάνει τον γονιό του και το άτομο που το φροντίζει. Χιλιάδες επομένως παιδιά, σύμφωνα με επιδημιολόγο του CDC θα φέρουν αυτό το ανεπούλωτο τραύμα της απώλειας των γονέων για τις επόμενες γενιές».

Όπως πολύ χαρακτηριστικά έχει επισημάνει η συγγραφέας της μελέτης, επιδημιολόγος του CDC, Σούζαν Χίλι, χιλιάδες παιδιά θα φέρουν αυτό το ανεπούλωτο τραύμα της απώλειας των γονιών.

Έχουμε, λοιπόν, ένα είδος long covid, είπε η κα Θεοδωρίδου, που έχει τη διάρκεια ολόκληρης ζωής. «Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη πρόληψης και της συνεχούς φροντίδας των ορφανών. Και όπως είναι αναμενόμενο αφορά σε παιδιά των ευάλωτων ομάδων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος