Μ. Θεμιστοκλέους: Τα τελευταία στοιχεία για τους εμβολιασμούς – Δεν θα είναι υποχρεωτική η 4η δόση

Η Εθνική Επιτροπή ήταν η πρώτη στην ΕΕ που άνοιξε την τρίτη δόση κι αυτό καθυστέρησε το κύμα της Όμικρον, είπε κατα έκτακτη ενημέρωση ο  Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και αναφερόμενος στις διευκρινίσεις για την τέταρτη δόση τόνισε: «Βλέπουμε ότι άλλες χώρες μεταξύ αυτών η Αυστρία και η Κροατία μπαίνουν στην ίδια επιστημονική άποψη με τη σύσταση που έγινε από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου».

Οι πολίτες που έχουν κάνει έστω και μια δόση εμβολίου ανέρχονται σε 7 εκατομμύρια 219 χιλιάδες, δηλαδή  ποσοστό 75,3% ενώ ο μέσος ευρωπαΙκός όρος είναι 75,2%, είπε κατά την έκτακτη ενημέρωση ο  Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Για την τέταρτη δόση ,ανέφερε ότι  332.000 πολίτες άνω των 60 έχουν κάνει το εμβόλιο και έχουν κλειστεί 40.000 μελλοντικά ραντεβού, ενώ στην ηλικία από 30- 49 ετών έχουν γίνει 14.000 εμβολιασμοί τέταρτης δόσης και έχουν κλειστεί ισάριθμα περίπου ραντεβού.

Η ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για την 4η δόση είχε ως εξής:

«Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60. Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος