M. Θεμιστοκλέους στο Πρώτο Πρόγραμμα: Το self test είναι ένα βήμα προς την κανονικότητα (audio)

Τα self test πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσουν πολύ για ένα βήμα προς την κανονικότητα, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Καθρέπτης» του Χρήστου Μιχαηλίδη, ενώ αναφέρθηκε και στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι «σήμερα αναμένεται να πλησιάσουμε τους 60.000 εμβολιασμούς», σταδιακά θα αυξηθούν περαιτέρω και «θα επιταχύνουμε Μάιο και Ιούνιο». Μέσα τον Απρίλιο αναμένεται να έχουν γίνει 1,5 εκατ. εμβολιασμοί και μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί των άνω των 60, πολίτες με νοσήματα πολυ υψηλού κινδύνου και υγειονομικοί, θα ακολουθήσει η ομάδα Β, των ευπαθών και προς το τέλος Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες έως 59 ετών του γενικού πληθυσμού.

Σχετικά με το εμβόλιο της Astra Zeneca, ο γενικός γραμματέας επισήμανε ότι «o Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχουν δώσει το πράσινο φως» και «οι συμπολίτες μας φάνηκαν ψύχραιμοι, μέχρι στιγμής δεν έχουμε μεγάλο αριθμό ακυρώσεων». «Οι αριθμοί δείχνουν ότι ο κόσμος εμπιστεύεται εμβόλια και δείχνει τη διάθεση να εμβολιαστεί» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος