Θεμιστοκλέους: Από τέλη Μαΐου διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 30-44 ετών (video)

Το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους πολίτες ηλικίας 40-44 ετών για όλα τα εμβόλια, ενώ θα ακολουθήσουν οι 35-39 ετών και η ηλικιακή ομάδα 30-34 ετών, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την Covid-19.

Πιθανώς εντός του Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικιακές ομάδες 25-29 ετών και 18-24 ετών εάν επιβεβαιωθούν από τις εταιρείες οι παραδόσεις των εμβολίων, ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους. 

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα 3.740.000 εμβολιασμοί. Σχεδόν 2,5 εκατ. συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση, ποσοστό 23,7%, ενώ περισσότεροι από 1.245.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 12% του πληθυσμού.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σημείωσε ότι στο ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί το 82% των υγειονομικών και το 63% των νοσηλευτών, ενώ στον ιδιωτικό τομέα το 88% των υγειονομικών και το 62% των νοσηλευτών.

Ο εμβολιασμός προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, τονίζοντας ότι οι παραλαβές των εμβολίων προχωρούν κανονικά.

Όσον αφορά στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μην προχωρήσει σε συμφωνία την επόμενη χρονιά με την AstraZeneca, ο Μάριος Θεμιστοκλέους είπε ότι δεν θα επηρεάσει τις παραδόσεις φέτος, σημειώνοντας ότι αναμένονται συνολικά 7,2 εκατ. δόσεις του εμβολίου και πως όλες οι δόσεις, είτε πρώτες, είτε δεύτερες, με κλεισμένα ραντεβού είναι εξασφαλισμένες.

O κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 10η θέση στην Ε.Ε. όσον αφορά εκείνους που έχουν πλήρως εμβολιαστεί και πάνω από τον μέσο όρο των ανά ημέρα εμβολιασμένων ανά 100 κατοίκους. Επίσης, η χώρα μας βρίσκεται στην 21η θέση στον εμβολιασμό με μία δόση.

Ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωπαΐκής Ένωσης όσον αφορά στους εμβολιασμούς και αιτιολόγησε την 21η θέση για την μία δόση, λέγοντας ότι υπάρχει μεγάλη απορρόφηση του εμβολίου της AstraZeneca σε άλλες χώρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος