Μ. Θεμιστοκλέους: Πάνω από 7 εκατ. οι εμβολιασμένοι στην Ελλάδα

Πάνω από 7 εκατ. είναι πλέον οι εμβολιασμένοι πολίτες στη χώρα μας, όπως ανέφερε o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19. Για το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι θα παραληφθεί από την Ελλάδα το νωρίτερο στις 20 Δεκεμβρίου.

Πάνω από 100.000 άτομα θα μπορούν να εμβολιάζονται καθημερινά τον Δεκέμβριο, όπως σημείωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, προσθέτοντας: «Από τα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα που ξεκίνησαν να λειτουργούν το Σεπτέμβριο, έχουν προστεθεί άλλα 800 και σύντομα θα είμαστε στα 2.300 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ θα επεκταθεί και το ωράριό τους για όλο και περισσότερο εμβολιασμούς». Τον Δεκέμβριο θα υπάρχει δυνατότητα εμβολιασμού και τις Κυριακές. Αργία για τους εμβολιασμούς θα είναι η 25η και 26η Δεκεμβρίου, καθώς και η Πρωτοχρονιά.

«Ξεπεράσαμε τους 14.350.000 εμβολιασμούς» και τους 7 εκατ. εμβολιασμένους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 67% επί του γενικού πληθυσμού και 79,2% επί του ενήλικου πληθυσμού, σημείωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Περισσότεροι από 6.600.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (63% επί του γενικού πληθυσμού και 74,6% επί του ενήλικου πληθυσμού).

Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση στον κυλιόμενο μέσο όρο των 7 ημερών και στη 17η θέση στους εμβολιασμούς.

Όσον αφορά στην αναμνηστική δόση, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 1.287.000 εμβολιασμοί, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 40% των δικαιούχων, ενώ 827.000 πολίτες έχουν προγραμματίσει ραντεβού (25,4%).

Σε σχέση με το πρόγραμμα εμβολιασμού κατ’ οίκον, έχουν υποβληθεί 23.865 αιτήσεις και έχουν διεκπεραιωθεί 21.014.

Τέσσερα πολυιατρεία και 293 ιδιώτες ιατροί έχουν ενταχθεί στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν στη χώρα ανέρχονται συνολικά σε 2.300.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος