Μ. Θεμιστοκλέους: Κινητές μονάδες για εμβολιασμό κατά της Covid-19 σχεδόν σε όλα τα ΑΕΙ

Έχουν αναπτυχθεί κινητές μονάδες για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού σχεδόν σε όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, με περισσότερα από 40 κινητά συνεργεία, τα οποία θα αυξηθούν τις επόμενες ημέρες, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την Covid-19.

Ξεπεράσαμε τους 12.600.000 εμβολιασμούς στην Ελλάδα, σημείωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Ενημέρωσε ότι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό περισσότεροι από 6.300.000 συμπολίτες μας, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 60% επί του γενικού πληθυσμού, και 69,4% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Τις τελευταίες 10 ημέρες, 52.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου.

Μέχρι στιγμής, έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου 206.000 πολίτες, ενώ 40.000 έχουν κλείσει ραντεβού.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανέφερε ότι κινητά συνεργεία συνεχίζουν να επιχειρούν εμβολιασμούς σε διάφορες περιοχές της χώρας, επικεντρώνοντας κυρίως σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 11.000 εμβολιασμοί.

Σε καθημερινή βάση, περισσότερες από 300 και πλέον κινητές μονάδες πηγαίνουν για εμβολιασμούς στα σπίτια πολιτών, καθώς και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, έχουν αναπτυχθεί δράσεις για τον εμβολιασμό των μεταναστών στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, για τον εμβολιασμό ευάλωτων ομάδων, όπως οι Ρομά, οι άστεγοι και οι τοξικοεξαρτώμενοι, ενώ γίνονται εμβολιασμοί και στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος