Μ. Θεμιστοκλέους: Επιστροφή από τις διακοπές με τήρηση μέτρων και ραντεβού για εμβόλιο (video)

Ιδιαίτερη έμφαση στην επιστροφή των αδειούχων και τα μέτρα που πρέπει να ακολουθήσουν, έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας της χώρας μας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά για τους εμβολιασμούς, η σημερινή ημέρα αναμένεται να κλείσει με 32.000 εμβολιασμούς, ενώ ήδη είχαν γίνει 20.000. Την τελευταία εβδομάδα κλείστηκαν 96.000 νέα ραντεβού από πολίτες που θα κάνουν την πρώτη δόση.

Το 53,5 του γενικού πληθυσμού έχει κάνει και τις δύο δόσεις. Συνεχίζονται τα προγράμματα του εμβολιασμού κατ’ οίκον, με 5.050 πολίτες να έχουν ήδη εμβολιαστεί, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο εμβολιασμός ειδικών ομάδων (πχ Ρομά), αλλά και ο εμβολιασμός σε απομακρυσμένες περιοχές με 12.000 πολίτες να έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Επίσης δήλωσε πως την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου, όπου θα μπορεί κάποιος με το ΑΜΚΑ του να κλείνει το ραντεβού.

Παράλληλα τόνισε η Ελλάδα στην Ευρώπη είναι σε μέση θέση σε ό,τι αφορά την πορεία των εμβολιασμών και συμπλήρωσε ότι ο Αύγουστος ως μήνας διακοπών αποτυπώθηκε στους ρυθμούς που προχώρησε ο εμβολιασμός.

Ακολούθως επισήμανε, ότι η επιστροφή των αδειούχων του καλοκαιριού, πρέπει να συνοδευτεί με τήρηση των μέτρων, κλείσιμο ραντεβού εμβολιασμού για όσους δεν το έχουν πράξει και αποφυγή επισκέψεων σε πρόσωπα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, τις πρώτες ημέρες μετά την επιστροφή από τις διακοπές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος