Μ. Θεμιστοκλέους: 324.000 πολίτες δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση για να μείνει ενεργό το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Σήμερα 7 Φεβρουαρίου θα έπρεπε να είχαν εμβολιαστεί με την αναμηνηστική δόση όσοι έχουν περάσει επτά μήνες από τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους για τα διδοσικά εμβόλια και τρεις μήνες από τη μία δόση του μονοδοσικού Johnson & Johnson έτσι ώστε να μείνει ενεργό το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, ανέφερε γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

«Από τα 4.340.000 πολίτες που είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και δυνητικά θα έληγε σήμερα το πιστοποιητικό τους εμβολιάστηκε με αναμνηστική δόση το 92,5% που αντιστοιχεί σε 4.016.000 πολίτες και μόνο ένα 7,5% δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση που αντιστοιχεί σε 324.000 πολίτες. Είναι 147.000 πολίτες με το εμβόλιο Johnson & Johnson και 177.000 πολίτες με τα εμβόλια Pfizer, Moderna και AstraZeneca» σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Όπως είπε για όλους όσοι δεν έχουν πραγματοποιήσει την αναμνηστική δόση, υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού και θα μπορούν μέσα στις επόμενες 2 με 3 ημέρες να πραγματοποιήσουν την αναμνηστική δόση του εμβολιασμού.

Ακόμα ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έκανε γνωστό μεταξύ άλλων ότι ξεπεράσαμε σήμερα τα 19.600.000 εμβολιασμούς ενώ περισσότερα από 7.790.000 άτομα έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 74,2% του γενικού πληθυσμού και 83,9% του ενήλικου πληθυσμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος