Μ. Συρεγγέλα για ενδοοικογενειακή βία: Οι γυναίκες πλέον μιλούν – Μιλούν και τα τρίτα πρόσωπα (video)

Στην πρόληψη και τις δράσεις που έχουν δρομολογηθεί από την πολιτεία σε ότι αφορά τη στήριξη γυναικών που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία, αναφέρθηκε η υφυπουργός Εργασίας υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

Με αφορμή το πρόσφατο έγκλημα στη Φολέγανδρο και τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς από τον σύντροφό της, η ίδια έκανε λόγο για αύξηση των σχετικών καταγγελιών την τελευταία περίοδο, λόγω της μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης του κόσμου στο άκουσμα περιστατικών.

Μίλησε, μεταξύ άλλων, για τα συμβουλευτικά κέντρα που λειτουργούν ανά την Ελλάδα, με τους εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας των γυναικών που χρειάζονται βοήθεια.

Η υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε σχετικά και στη γραμμή στήριξης γυναικών, το 15900, που λειτουργεί καθ’ όλο το 24ωρο. «Οι γυναίκες πλέον μιλούν. Μιλούν και τα τρίτα πρόσωπα», είπε χαρακτηριστικά.

«Ξεκινάμε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, όχι μόνο για τα ίδια τα θύματα, αλλά και για τα λεγόμενα “τρίτα πρόσωπα”», συμπλήρωσε.

«Επιλύουμε το δημογραφικό, με κύριο άξονα τις ίσες ευκαιρίες στην Εργασία ανδρών και γυναικών», τόνισε.

Η κ. Συρεγγέλα μίλησε και για το θεσμό η «νταντά της γειτονιάς», εξηγώντας πώς θα λειτουργεί αλλά και ποιους θα εξυπηρετεί.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος