Μ. Παγώνη: Το ποσοστό εμβολιασμού των νοσοκομειακών γιατρών έχει φτάσει το 94,7%

Το ποσοστό εμβολιασμού των νοσοκομειακών γιατρών έχει φτάσει το 94,7% τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. ‘Οπως είπε το υπόλοιπο ποσοστό είναι αυτοί που περνούν τη νόσο και δεν μπορούν να εμβολιαστούν τώρα και θα εμβολιαστούν μετά από κάποιους μήνες σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες.

Πρόσθεσε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί έφτασαν σιγά – σιγά σε αυτό το ποσοστό όπως πρέπει να φτάσουν και όλοι οι υπόλοιποι υγειονομικοί «γιατί έχουμε υποχρέωση οι ίδιοι και οι νοσηλευτές και οι γιατροί απέναντι στους ασθενείς μας να εμβολιαστούμε, απέναντι στον εαυτό μας, απέναντι στις οικογένειές μας και στους φίλους μας. Και μάλιστα όταν πρόκειται για γιατρούς οι οποίοι γνωρίζουν τη νόσο, γνωρίζουν τις επιπλοκές, έχουν δει τα περιστατικά πώς μετά από τις απλές κλίνες διασωληνώνονται και πάνε στις μονάδες δεν χρειάζεται να γίνεται και καμία συζήτηση ούτε να τους το επιβάλλουν μη γιατροί. Για μας είναι δεδομένο ότι πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι».

Το ποσοστό εμβολιασμού των νοσηλευτών είναι μικρότερο είπε η κ. Παγώνη. «Από ότι ξέρω από τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ είναι πάνω από 80%. Για αυτό λοιπόν θα πρέπει να αυξηθούν και τα ποσοστά των νοσηλευτών έτσι ώστε και αυτοί να καλύψουν το κενό αυτό, διότι δεν μπορούμε να εργαζόμαστε σε νοσοκομεία, να έχουμε τον ασθενή απέναντί μας και να μην είμαστε εμβολιασμένοι. Δεν χρειάζεται καμία ράβδος, κανένα δάκτυλο να μας κουνήσουν όταν ξέρουμε οι ίδιοι τι συμβαίνει μέσα στα νοσοκομεία».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ