Μ. Παγώνη: Μην περιμένετε επικαιροποιημένο εμβόλιο από Σεπτέμβρη

‘Οσοι έχουν νοσήσει μετά την τρίτη δόση δεν χρειάζεται να κάνουν τέταρτη, είπε η Ματίνα Παγώνη. Ωστόσο επέμεινε ότι η δεύτερη ενισχυτική δόση επιβάλλεται για τις ηλικίες άνω των 60 «γιατί προστατεύει και από επιπλοκές που σχετίζονται με long covid, όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα». Το επικαιροποιημένο εμβόλιο αναμένεται από τέλος Οκτωβρίου επισημαίνει παράλληλα.

Ο υψηλός πυρετός για δύο 24ωρα είναι χαρακτηριστικό της ‘Ομικρον 5, είπε επίσης η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, συνιστώντας rapid test σντί self και ιδανικά μοριακό έλεγχο PCR για όσους επιστρέφουν από διακοπές. Επιβεβαίωσε παράλληλα ότι αν και η γρίπη H1N1 ξεκινάει από Νοέμβριο, «υπάρχουν περιστατικά και πολύς κόσμος μπερδεύτηκε».

Από Σεπτέμβρη πιθανότατα δεν θα επιστρέψει η μάσκα υποχρεωτικά, είπε η κυρία Παγώνη, διευκρινίζοντας ότι τουλάχιστον αυτό δεν θα ακουστεί «από το δικό της στόμα».

«Ευρώπη και Αμερική δεν θέλουν υποπαραλλαγές, δεν θέλουν να ακούνε ότι είναι ακόμη ο κορονοϊός στον τόπο τους, ενάντια στην πραγματικότητα που είναι ότι και η Όμικρον 5 είναι πολύ μεταδοτική χωρίς ευτυχώς αυξημένη θνησιμότητα», πρόσθεσε.

Στο νησί όπου βρίσκεται για διακοπές η κυρία Παγώνη περιγράφει ότι την σταματάνε για selfie και ο κόσμος δείχνει ότι άκουγε τους ειδικούς αν και όπως λέει, πίστευε ότι έγινε αντιπαθητική όταν δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος