Μ. Παγώνη: Εμβολιαζόμαστε για να σωθούμε και μετά πάμε διακοπές – Tι δήλωσε ο Θ. Ζαούτης για τους εφήβους (video)

H Mατίνα Παγώνη και ο Θεοκλής Ζαούτης μίλησαν στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” για τον εμβολιασμό των παιδιών και των εφήβων, καθώς και την επίτευξη του επιθυμητού τείχους ανοσίας μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

“Να εμβολιαστούν τα παιδιά” κάλεσε τους γονείς ο Θεοκλής Ζαούτης. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής παιδιατρικής και επιδημιολογίας τόνισε ότι πρέπει να το σκεφτούν σοβαρά να εμβολιαστούν τα παιδιά έως 12 ετών.

“Γνωρίζουμε, για πρώτη φορά, ότι τα εμβόλια που έχουν πάρει έγκριση γι’ αυτή την ηλικιακή ομάδα είναι αποτελεσματικά. Έχουν πάρει έγκριση και από την εμπειρία μου, από τις αρμόδιες επιτροπές στις ΗΠΑ, είναι να εμβολιαστούν όλοι οι έφηβοι”.

Όπως τόνισε ο κ. Ζαούτης, υπάρχουν σπάνιες παρενέργειες, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να μην εμβολιαστούν οι έφηβοι. “Ο ιός βρήκε το δρόμο στους απροστάτευτους και έχει απλωθεί σε αυτή την ηλικιακή ομάδα”.

Μ. Παγώνη: Τα παιδιά πρέπει να είναι εμβολιασμένα όταν πάνε σχολείο

Στο θέμα του μη διαχωρισμού των ηλικιών στους εφήβους αναφέρθηκε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών. “Δεν υπάρχει διαχωρισμός. Δώδεκα με δεκαεφτά χρονών είναι μια ομάδα και να γίνουν εμβολιασμοί. Είναι μεγάλος ο αριθμός των μελετών, ειδικά στο εξωτερικό. Σωστά οι άνθρωποι προχώρησαν γιατί τα παιδιά πρέπει να είναι εμβολιασμένα όταν πάνε σχολείο. Νομίζω ότι οι γονείς θα πειστούν και θα συνεχιστεί ο εμβολιασμός κανονικά”.

Σχολιάζοντας το θέμα του εμβολιασμού των ενηλίκων η κ. Παγώνη ήταν απόλυτη λέγοντας: “Πριν τις διακοπές πρέπει να εμβολιαστούμε. Αν μέχρι τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτέμβρη δεν φτάσουμε το +80% να ξέρετε ότι το Φθινόπωρο και από εκεί και πέρα δεν θα είναι καλά τα πράγματα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε έναν ιό με μεταλλάξεις. Εμβολιαζόμαστε για να σωθούμε και μετά πάμε διακοπές. Lockdown δεν μπορεί να γίνει. Δεν αντέχει η οικονομία. Είναι στο χέρι μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος