Μ. Γκάγκα: Από αύριο εβδομαδιαία ενημέρωση για την ευλογιά των πιθήκων

Από αύριο θα γίνεται  και εβδομαδιαία ενημέρωση για την ευλογιά των πιθήκων είπε σε συνέντευξη της στον τηλεοπτικό ΑΝΤ1,  η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την ασθένεια αυτή.

Η κα Γκάγκα επισήμανε ότι παρατηρείται μια έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες η οποία οφείλεται στη χαλάρωση των μέτρων και για αυτό δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τη σύσταση για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός έστω και αν δεν είναι υποχρεωτική. Διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση παρακολουθείται και αν χρειαστεί θα ληφθούν μέτρα

Αναφερόμενη στον θεσμό του προσωπικού γιατρού  είπε ότι οι υπηρεσίες του θα είναι δωρεάν για τους πολίτες και για όσους δεν έχουν μέχρι τώρα κάποιο πρόβλημα υγείας θα μπορούσε να είναι ένας παθολόγος, ενώ για όσους αντιμετωπίζουν κάποιο χρόνιο πρόβλημα θα μπορούσε να είναι ένας γιατρός, ανάλογα με την πάθηση τους.

Όπως είπε η κυρία Γκάγκα ξεκινάει τις επόμενες  μέρες και το πρόγραμμα για τις Δωρεάν Ψηφιακές Μαστογραφίες που αφορά γυναίκες ηλικίας 50-69 ετών.

Η υπουργός ανέφερε επίσης ότι  στο σχεδιασμό του Υπουργείου είναι και η δημιουργία προγράμματος για τον καρκίνο του πνεύμονα.

 Σε ότι αφορά τη νέα δόση εμβολίου το φθινόπωρο, απάντησε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν οδηγίες σε διεθνές επίπεδο. Όμως εκτίμησε για τις ομάδες υψηλού κινδύνου θα είναι επιβεβλημένο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος