Μ. Γκάγκα: Το ΕΣΥ πιέζεται πάρα πολύ – Στο χέρι μας η αναχαίτιση της πανδημίας

Το ΕΣΥ πιέζεται πάρα πολύ τόνισε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τα τμήματα Covid που λειτουργούν στα νοσοκομεία μπορεί να σημαίνουν έως και τετραπλάσια δουλειά για τους γιατρούς.

«Εχουμε 124 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, σχεδόν σε όλα λειτουργούν τμήματα Covid κι όλα λειτουργούν κι όλα τα υπόλοιπα τμήματα. Τα τμήματα Covid που λειτουργούν σημαίνουν διπλάσια, τριπλάσια και πολλές φορές τετραπλάσια δουλειά για τους γιατρούς που βρίσκονται μέσα σε αυτά. Δηλαδή όπως καταλαβαίνετε ένα επαρχιακό νοσοκομείο που έχει μια παθολογική κλινική με 30 κρεβάτια και τώρα ξαφνικά χρειάζεται να νοσηλεύει κι άλλους 25 ασθενείς Covid ή άλλους 70 ασθενείς Covid που συμβαίνει πολλές φορές – στον Βόλο ατ Covid περιστατικά φτάνουν τα 110- είναι ένα πολύ μεγάλο φορτίο όχι μόνο γιατί είναι πολύ περισσότερα τα κρούσματα, αλλά γιατί είναι πολύ βαρύτερα τα κρούσματα».

Η κ. Γκάγκα πρόσθεσε ότι «χρειάζονται όλοι οξυγονοθεραπεία με αποτέλεσμα οι δεξαμενές του οξυγόνου στα νοσοκομεία να αδειάζουν μέσα σε μια μέρα αντί για σε μια εβδομάδα ή δυο εβδομάδες που άδειαζαν παλιότερα. Είναι μια πολύ μεγάλη πίεση».

Τόνισε ότι είναι στο χέρι μας η αναχαίτιση της πανδημίας. Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, να φοράμε τη μάσκα, να προσέχουμε τις επαφές μας και φυσικά εμβολιαζόμαστε ανέφερε και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να είμαστε χαλαροί γιατί γύρω μας δεν είναι χαλαρά τα πράγματα.

Σημείωσε ότι ο ρυθμός του εμβολιασμού έχει αυξηθεί στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας κι αυτό είναι σημαντικό αλλά όπως είπε μέχρι να δράσει το εμβόλιο όλο αυτό το διάστημα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος