Μ. Γκάγκα: Έχουν επιδοθεί 5.305 πιστοποιητικά αναστολής καθηκόντων σε ανεμβολίαστους επαγγελματίες υγείας

Η πανδημία εξακολουθεί να καλπάζει δήλωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών στο Υπουργείο Υγείας, μαζί με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Η κυρία Γκάγκα μίλησε για «μεγάλη μάστιγα που αντιμετωπίζεται επί ένα χρόνο όσο πιο καλά γίνεται» κι ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους της ενώ τόνισε ότι «όλοι θα πρέπει να εμβολιαστούμε».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με την αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία που θα οφείλεται στα αυτοδιαγνωστικά τεστ όπως επεσήμανε η κυρία Παπαευαγγέλου, η κυρία Γκάγκα διευκρίνησε ότι η γενική επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι σταθερή.

«Ξαφνικά κάνουμε 1 εκατομμύριο τεστ. Είναι λογικό ότι θα αυξηθεί ο αριθμός κι αυτό δεν πρέπει να μας φοβίζει» τόνισε η κυρία Γκάγκα και συμπλήρωσε ότι η έγκαιρη διάγνωση είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Είναι λίγα τα κρούσματα πλαστού πιστοποιητικού, εμβολιασμού είπε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα η κυρία Γκάγκα, υπενθυμίζοντας τις κυρώσεις προς υγειονομικούς και τους ελέγχους του υπουργείου Υγείας.

Σχετικά με δεύτερο Pcr -μοριακό τεστ σε υγειονομικούς ισχύει ήδη όπου υπάρχουν αμφιβολίες, είπε στη συνέχεια.

Σχετικά με τις αναστολές ανεμβολίαστων υγειονομικών η κυρία Γκάγκα μίλησε για 5.000 πράξειςπου αντιστοιχούν στο 5,8% του συνόλου του προσωπικού, εκ των οποίων οι γιατροί σε ποσοστό 2, 1% .

Τα ποσοστά όπως είπε δεν είναι πολύ μεγάλα και τα προβλήματα στα νοσοκομεία μπορούν να λυθούν. Όπου χρειαατεί γίνονται μετακινήσεις, ενώ είναι σε εξέλιξη η προσλήψεις, πρόσθεσε.

Κορονοϊός: 2170 νέα κρούσματα, τα 561 στην Αττική και 256 στη Θεσσαλονίκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος