M. Γκάγκα για AstraZeneca: Aν υπάρχει εναλλακτικό εμβόλιο, μια νεαρή γυναίκα να το επιλέξει (video)

Για τους κινδύνους των εμβολίων, τον αριθμό των θανάτων και το πολυσυζητημένο AstraZeneca μίλησε στην ΕΡΤ η Μίνα Γκάγκα, Διευθύντρια Πνευμονολογικής Κλινικής «Σωτηρία».

«Το εμβόλιο έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές. Έχει γίνει σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν παρενέργειες, όπως υπάρχουν σε όλα τα φάρμακα. Και αυτές μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε αν ξέρουμε τα συμπτώματα. Να σας πω μόνο ότι οι δύο γιοι μου έχουν κάνει το AstraZeneca».

Κατηγορηματική ότι το εμβόλιο δεν επηρεάζει τη γονιμότητα ήταν η κ. Γκάγκα. Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» η Διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής «Σωτηρία» ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη.

Όσον αφορά στο ποιες ηλικιακές κατηγορίες μπορούν να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο η κ. Γκάγκα ανέφερε: «Το πρόβλημα είναι στις πολύ νεαρές ηλικίες και εκεί δεν το δίνουμε το εμβόλιο. Για τις μεγαλύτερες ηλικίες δεν υπάρχει κανένα θέμα. Σε μια νεαρή γυναίκα, αν υπάρχει εναλλακτικό εμβόλιο, φυσικά να επιλέξει το εναλλακτικό».

Όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας η κ. Γκάγκα τόνισε ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. «Έχουμε περίπου 2.500 λιγότερους νοσηλευόμενους από ότι είχαμε πριν από δύο μήνες και στις εντατικές μονάδες είμαστε κάτω από τους 600 ανθρώπους».

Σχολιάζοντας τον μεγάλο αριθμό θανάτων η πνευμονολόγος τόνισε «Φυσικά οι θάνατοι στεναχωρούν όλους μας. έχουμε γύρω στους 1.100 κατοίκους ανά εκατομμύριο κατοίκους. Είμαστε καλύτερα από τη Σουηδία, την Ελβετία, την Ιταλία. Δεχόμαστε μια τρομερή κριτική. Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Νομίζω ότι έχουμε όλοι οι γιατροί, μέσα στο ΕΣΥ, έχουμε προσπαθήσει πάρα πολύ. Δεν μπορούμε να γκρινιάζουμε τόσο πολύ γιατί ξεκινήσαμε από άλλο κομμάτι του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος