Μ. Γκάγκα: 474.000 σκευάσματα της Novavax μέχρι τον Μάρτιο – Έρχεται το εμβόλιο της Sanofi

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και την κάλυψη που παρέχεται από το κράτος με νέα φάρμακα και εμβόλια μίλησε σε νέα ενημέρωση η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. “Οι δείκτες παραμένουν ψηλά. Προσπαθούμε να έχουμε κάθε θεραπευτικό μέσο στην Ελλάδα” είπε.

Έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε η διάθεση των χαπιών για τον κορονοϊό, τα οποία μοιράζονται ήδη στα σπίτια των ασθενών. Έχουν εγκριθεί τουλάχιστον 300 αιτήσεις και έχουν είτε παραδοθεί ή αποσταλεί με κούριερ. Όπως είπε, τα φάρμακα εγκρίνοντας σε 24 ώρες και σε 48 ώρες το αργότερο, παραδίδονται σε αυτούς που τα χρειάζονται, όσους δηλαδή βρίσκονται στην αρχή της λοίμωξης, στο σπίτι τους.

Σημείωσε ότι το πρωτεϊνικό εμβόλιο της Novavax έρχεται στις 21 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα, ενώ εκτιμάται ότι τον Μάρτιο θα έχουν παραδοθεί 474.000 δόσεις. Επίσης τον Απρίλιο φτάνει στη χώρα μας το εμβόλιο της εταιρείας Sanofi.

Έκανε δε γνωστό ότι θα παραλάβουμε στις αρχές Μαρτίου χάπια άλλης εταιρείας και μερίδα από άλλα φάρμακα που κάνουν προφύλαξη.”Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ότι μπορούμε για να είμαστε σε όλες τις διακρατικές συμφωνίες, για την θεραπεία των ασθενών” κατέληξε η κα Γκάγκα.

Η Μίνα Γκάγκα, απαντώντας σε ερωτήσεις, ξεκαθάρισε όσον αφορά τον ιδιωτικό τομέα και τη συμβολή του στην πανδημία ότι είναι σημαντική και επισήμανε ότι «έχουμε προχωρήσει σε επίταξη, αν χρειαστεί θα το ξανακάνουμε». Τέλος τόνισε ότι ήδη 350 ασθενείς νοσηλεύονται με κορονοϊό στον ιδιωτικό τομέα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος