Μ. Γαζούλη: 22 εμβόλια “στη σειρά” για την Ευρώπη (video)

Με το μονοδοσιακό εμβόλιο της Johnson & Johnson  από την ερχόμενη εβδομάδα να γίνεται το τρίτο διαθέσιμο στην Ελλάδα κι ενώ έχει κατατεθεί ο φάκελος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) για το ρωσικό Sputnik , η καθηγήτρια Βιολογίας- Νανοϊατρικής, Μαρία Γαζούλη,  αποκάλυψε ότι “στη φαρέτρα κατά του κορονοϊού”, προσεχώς θα μιλάμε για 22 εμβόλια. “Εκτός από το Cure Vax kai to Novavax στη φάση 3 της αξιολόγησης είναι 22 εμβόλια είτε πρόκειται για παραλλαγή κάποιου που ήδη διατίθεται, είτε για νέο”, είπε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ.

Αναφέρθηκε και σε επιδημία παραπληροφόρησης, σχετικά με επιλογή του καλύτερου εμβολίου και τόνισε ότι όλα είναι με τις ίδιες προδιαγραφές ελέγχου και όλα στοχεύουν στο να αναπτύξει ο οργανισμός τα απαραίτητα αντισώματα. Δεν έχει κανένα νόημα να επιλέγουμε ποιο εμβόλιο, όπως και στης γρίπης δεν επιλέγουμε, τόνισε.

Η κυρία Γαζούλη επέμεινε επίσης ότι “δεν μπρούμε να συγκρίνουμε με το τι γίνεται στην Αμερική ή στη Βρετανία καθώς εκεί υπάρχουν άλλα νομοθετικά πλαίσια που επιτρέπουν κατεπείγουσα χορήγηση. Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στην Ευρώπη και  η πιο αργή είναι ασφαλέστερη διαδικασία, με πιο λεπτομερή διαδικασία έγκρισης, ανέφερε τέλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος