Μ. Δημητρακόπουλος, δικηγόρος οικογ. Καϊλή: Δεν υπάρχει κάτι που να στηρίξει κατηγορία (video)

Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει κάτι που να στηρίξει μία κατηγορία σε βάρος της Εύας Καϊλή ή των συγγενών της, εξέφρασε ο δικηγόρος της οικογένειας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση σκανδάλου, προσερχoμενος στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Ανέφερε ότι «αύριο είναι η πιο σοβαρή ημέρα για την κυρία Εύα Καϊλή, διότι θα εμφανιστεί ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών αρχών στις Βρυξέλλες και θα κριθεί το μείζον θέμα, αν θα αφεθεί ελεύθερη ή θα κρατηθεί προσωρινά.

O κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι δεν μπορεί να πει τίποτα αφαιρετικά επί της ουσίας, γιατί το απόρρητο της προδικασίας τηρείται απαρέγκλιτα στις Βρυξέλλες και έχει συμφωνήσει με τους συναδέλφους του, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση, να μην κάνει καμία δήλωση που να αφορά την ουσία της υπόθεσης, διότι αυτά όλα αστραπιαία διαδίδονται και στις Βρυξέλλες και θα δημιουργήσει πρόβλημα στο έργο τους.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι το μόνο που μπορεί να πει για έχει εντολή είναι ότι «δεν υπάρχει κούνια που κάτω από αυτήν βρέθηκαν χρήματα. Αυτό μπορώ να πω και περιορίζομαι. Τίποτα άλλο, δεν έχω την δυνατότητα». Παράλληλα επεσήμανε ότι υπάρχει το απόρρητο και γίνεται σεβαστό εν αντιθέσει με την Ελλάδα που ξέρετε ότι τα πάντα κυκλοφορούν πριν βγούμε εμείς οι δικηγόροι από τα ανακριτικά γραφεία».

Σχετικά με τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων είπε πως ήταν «αναμενόμενη κίνηση, ωστόσο θα προσφύγουμε κατά αυτής της δέσμευσης, γιατί αφορούν λογαριασμούς που εκεί πέρα έμπαιναν μόνο οι μισθοί και του πατέρα και της αδερφής».
Για την εταιρεία real estate, ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε ότι «δεν έχει λειτουργήσει καθόλου. Είναι ανενεργής. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Μηδέν κύκλο εργασιών».

Kαι συνέχισε: «Στο κάδρο των ερευνών ας μπουν τα πάντα. Σας λέω όμως ότι είναι μία εταιρεία που δεν έχει λειτουργήσει. Άρα για ποιο όχημα νομιμοποίησης παρανόμων εσόδων, όταν δεν έχει λειτουργήσει η εταιρεία. Είναι ασόβαρα πράγματα όλα αυτά, αλλά εν πάση περιπτώσει είναι βέβαιο ότι η έρευνα καλά γίνεται από τη αρχή που καταπολεμά το ξέπλυμα μαύρου ή βρώμικου χρήματος, καλώς γίνεται και αυτά που σας είπα θα αποδειχθούν. Οπότε δεν υπάρχει κάτι που να στηρίξει μία κατηγορία σε βάρος της κυρίας Εύας Καϊλή ή των συγγενών της». Ανέφερε ότι ο πατέρας της είναι ελεύθερος να έρθει στη Ελλάδα, ωστόσο όπως είπε «ένας πατέρας δεν αφήνει την κόρη του μόνη σε μία δύσκολη στιγμή». Κανένας περιοριστικός όρος δεν υπάρχει για τον πατέρα ρητά και κατηγορηματικά. Ό,τι μπορώ να σας πω, σας το λέω, αλλά επί της ουσίας της υπόθεσης θα μπορούσαμε να πούμε πολλά, αλλά είπαμε ότι το απόρρητο στις Βρυξέλλες τηρείται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος