Θεοδωρίδου στη συζήτηση για τον εμβολιασμό των μαθητών: Το κυριότερο πλήγμα η παραπληροφόρηση

Το Υπουργείο Παιδείας με στόχο την ενημέρωση της μαθητικής κοινότητας για τα οφέλη του εμβολιασμού στις ηλικίες 12-17 κατά της νόσου του κορονοϊού, διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση η οποία μεταδόθηκε απευθείας και από το ertnews.gr μέσω live streaming, ενώ μπορούσαν να λάβουν μέρος γονείς/κηδεμόνες, παιδιά και καθηγητές.

Το κυριότερο πλήγμα στα εμβόλια είναι η παραπληροφόρηση, τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου και υπογράμμισε ότι συνηθίζουμε να ξεχνάμε τα οφέλη που έχουν προκύψει από τα εμβόλια και ότι αυτά αποτέλεσαν τον πυλώνα της καλής ατομικής και δημόσιας υγείας στον 20ο αιώνα. Επισήμανε ακόμα ότι ο πιο κατάλληλος για να λύσει τις απορίες γύρω από τα εμβόλια είναι ο γιατρός που είναι κοντά στον καθένα.

Από την πλευρά της η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, είπε ότι τις επόμενες βδομάδες αναμένουμε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων από το άνοιγμα των σχολείων λόγω του αυξημένου testing και αυξημένης κινητικότητας των παιδιών. Συμπλήρωσε ότι θα δούμε αύξηση των νοσηλειών σε παιδιά και εφήβους ενώ αναμένουμε νεότερα δεδομένα αναφορικά με την πλήρη έκταση της νόσου στα παιδιά (ΜΙSC – long Covid). Υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός των ενηλίκων προστατεύει τα μικρά παιδιά, ο εμβολιασμός των εφήβων προστατεύει τους ίδιους, τους συγγενείς τους αλλά και θα συμβάλλει στην απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων.

Θεοδωρίδου στη συζήτηση για τον εμβολιασμό των μαθητών: Το κυριότερο πλήγμα η παραπληροφόρηση

Ακόμα είπε ότι η μετάλλαξη «Δ» δεν χτυπά περισσότερο τα παιδιά αλλά έχουμε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στους νέους <17 και παρουσίασε τους λόγους:

Θεοδωρίδου στη συζήτηση για τον εμβολιασμό των μαθητών: Το κυριότερο πλήγμα η παραπληροφόρηση

Απαντώντας σε ερώτηση η κ. Παπαευαγγέλου είπε ότι η μυοκαρδίτιδα είναι μια σπάνια επιπλοκή η οποία αφορά αγόρια 16-29 ετών που εμφανίζεται 1-7 μέρες μετά τη δεύτερη δόση. Σχετικά με τις μακροχρόνιες επιπτώσεις του εμβολίου στα παιδιά η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας είπε ότι «ούτε και για τους ενήλικες ξέρουμε, εμπειρία έχουμε εδώ κι ένα χρόνο, όμως ξέρουμε ότι οι περισσότερες παρενέργειες εμφανίζονται στο πρώτο τρίμηνο – εξάμηνο μετά τον εμβολιασμό. Έχουμε ήδη εμπειρία με πάνω από 10 εκατ. δόσεις που έχουν χορηγηθεί σε παιδιά ηλικίας 12- 17 ετών σε όλο τον κόσμο και για αυτό κιόλας επειδή παρακολουθούμε το θέμα πολύ στενά ξέρουμε κι όλες τις παρενέργειες. Για μακροχρόνιες, μετά από χρόνια, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει».

Από την πλευρά της η κ. Θεοδωρίδου υπογράμμισε ότι «τα εμβόλιο mRNA που χορηγείται είναι κάτι που παραμένει στον οργανισμό ελάχιστες ώρες και αποβάλλεται, δηλαδή δεν περιέχει στοιχεία τα οποία μπορούν να αθροίζονται και μακροχρόνια να ενοχοποιούνται για κάποια βλάβη. Και σκοπίμως χρησιμοποιώ τη λέξη ενοχοποιούνται διότι πολλές φορές τα εμβόλια “εισπράττουν” ανεπιθύμητες ενέργειες οι οποίες δεν οφείλονται σε αυτά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος