Στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου το Άγιο Φως – Με ευλάβεια η υποδοχή του από τα Ιεροσόλυμα

Με ταπεινότητα και ευλάβεια έγινε η υποδοχή του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα, χωρίς τιμές αρχηγού κράτους. Το Άγιο Φως έφτασε στην Αθήνα με ειδική πτήση λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα και μεταφέρθηκε στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου και σε όλη την Ελλάδα.

«Με αισθήματα χαράς και συγκινήσεως παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες, αλλά και τα μέτρα κατά του κορονοϊού, μεταφέραμε και φέτος το εκ του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου εκ πηγάσαν Άγιο Φως προς ευλογία, αγιασμό και στήριξη του ταλαιπώρου από τις ποικίλες δοκιμασίες και εσχάτως από τον θανατηφόρο ιό COVID-19, ευλογημένου, αξιοπρεπούς και υπερηφάνου ελληνικού λαού» δήλωσε ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Ραφαήλ Γρίβας κατά την άφιξή του με το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”. «Μαζί με το Άγιο Φως, μεταφέρουμε και τις θερμές, αναστάσιμες, πατρικές ευχές και πατριαρχικές ευλογίες».

Στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου το Άγιο Φως – Με ευλάβεια η υποδοχή του από τα Ιεροσόλυμα

«Μεταφέροντας σήμερα το Άγιο Φως, σας μεταφέρουμε την ελπίδα και τη βεβαιότητα ότι μετά τον Σταυρό ακολουθεί η Ανάσταση. Και η Ανάσταση είναι εκείνη που μας κάνει να ξεχνάμε και τις ταλαιπωρίες και τις θλίψεις και τις δοκιμασίες και μας γεμίζει τις καρδιές με χαρά και αγαλλίαση» διαμήνυσε ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου και πρόσθεσε:«Ευχόμεθα σε όλους χρόνια πολλά, ευλογημένα, αναστάσιμα. Καλή Ανάσταση. Δεύτε λάβετε φως εκ του ανεσπέρου φωτός και δοξάσατε Χριστόν τον αναστάντα εκ νεκρών. Χρόνια πολλά».

Αμέσως μετά, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης δήλωσε ότι αισθάνεται μεγάλη τιμή, αλλά προπαντός ευλογία να εκπροσωπεί την ελληνική πολιτεία στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου. Σημείωσε ότι το βίωμα της μοναδικής αυτής στιγμής, της αφής του ανέσπερου φωτός μάς συγκλονίζει και μάς μαρτυρά κατάματα το θαύμα της πίστεως και πρόσθεσε: «Σε λίγες ώρες το Άγιο Φως θα λάμψει στις λαμπάδες και στα κεριά μας. Θα υπενθυμίσει σε κάθε μία, αλλά και στον καθένα μας ξεχωριστά ότι το φετινό Πάσχα κρύβει τη θαυματουργία μιας πρώτης νίκης απέναντι στον ιό. Με λιγότερα μέτρα και με τη δυνατότητα να ψάλουμε το Χριστός Ανέστη, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Βγαίνουμε από την πανδημία νικητές, συνεχίζουμε όμως να τηρούμε τα μέτρα και να λαμβάνουμε προφυλάξεις, για να φωτίσει έτσι την καθημερινότητα μας το φως της πασχαλινής αυγής».

Στα Ιεροσόλυμα για την Τελετή του Αγίου Φωτός στον Ναό της Αναστάσεως και τη μεταφορά του στην Ελλάδα είχε μεταβεί από το πρωί ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τις Θρησκευτικές και Εκκλησιαστικές Υποθέσεις. Εκεί συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’.

«Πρώτη Ανάσταση! Από τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως! Σήμερα γιορτάζει η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός! Χρόνια πολλά!» έγραψε στο Twitter ο κ. Βλάσης από τα Ιεροσόλυμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος