Live: Σε ύφεση η φωτιά στα Μέγαρα – Μάχη για τις αναζωπυρώσεις

Array

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στη Βένιζα Μεγάρων καλύπτοντας μια έκταση άνω των 1.000 μέτρων. Νωρίτερα εκκενώθηκαν τα χωριά Ζάχουλη και Παπαγιαννέικα, ενώ εξασθενούν οι άνεμοι, γεγονός που ευνοεί τις πυροσβεστικές δυνάμεις στη μάχη τους με τις αναζωπυρώσεις. Ήδη η φωτιά έχει περιοριστεί από τη μία στα δυτικά από τη Ζάχουλη και από την άλλη στην περιοχή Πευκενέα.

Αστυνομικοί πραγματοποίησαν το απόγευμα έρευνες στα σπίτια, την ώρα που οι πυροσβέστες έδιναν τη δική τους μάχη για να οριοθετήσουν τη φωτιά και να μην περάσει στο Αλεποχώρι.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων, Κωνσταντίνος Φυλακτός, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε νωρίτερα ότι το μέτωπο εκτεινόταν σε ένα χιλιόμετρο αλλά ήταν τέτοιες οι ριπές του ανέμου που δημιουργούνταν αναζωπυρώσεις, δυσκολεύοντας τον έλεγχο της φωτιάς.

Live: Σε ύφεση η φωτιά στα Μέγαρα – Μάχη για τις αναζωπυρώσεις
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 95 πυροσβέστες με 34 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, επτά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και η ΕΛ.ΑΣ, η οποία προχώρησε και σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα.

Με εντολή του Αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών. Συνολικά 56 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος