Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα στις 19:15

Τα Χριστουγεννιάτικά της φοράει το απόγευμα της Πέμπτης 1η Δεκεμβρίου η Αθήνα με την φωταγώγηση του εντυπωσιακού χριστουγεννιάτικου δέντρου που θα γίνει στις 19:15, στην πλατεία Συντάγματος. Αυτή η ξεχωριστή γιορτή, φέτος θα λάβει διεθνή χαρακτήρα, καθώς δήμαρχοι από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν με τον Δήμαρχο Αθηναίων στη φωταγώγηση, στέλνοντας όλοι μαζί ένα δυνατό μήνυμα ειρήνης, ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών.

Το έλατο ύψους 21 μέτρων από το Καρπενήσι

Σημειώνεται ότι το πανύψηλο έλατο που ζυγίζει περίπου 6 τόνους και φέτος «ταξίδεψε» στην Αθήνα από το Καρπενήσι, φωτίζεται από 40.000 λαμπάκια, μήκους 5 χλμ. και διακοσμείται με εκατοντάδες μπάλες και στολίδια.

Ο αναβαθμισμένος και οικολογικός εορταστικός διάκοσμος με τα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης λαμπιόνια αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου στην εορταστική τελετή. H Δημοτική αρχή της Αθήνας, έχοντας φροντίσει να αντικαταστήσει εδώ και δύο χρόνια τον φωτισμό της πόλης με led, κατάφερε να φτάσει σε εξοικονόμηση ρεύματος που αγγίζει το 80% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Με την Αθήνα να φοράει σιγά σιγά τα γιορτινά της 30 χριστουγεννιάτικο δέντρα αναμένεται να στηθούν σε επιλεγμένες γειτονιές της Αθήνας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανέφερε πως επίκεντρο των φετινών στολισμών είναι οι 129 γειτονιές της Αθήνας, που με τον όμορφο στολισμό τους θα στείλουν μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς σε όλους τους Αθηναίους. Παράλληλα τόνισε πως με την αντικατάσταση των Χριστουγεννιάτικων φωτισμών με led, δεν θα χρειαστεί να υπάρξουν περικοπές στην εορταστική Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στο εορταστικό πρόγραμμα που θα προσφερθεί σε μικρούς και μεγάλους σε όλη την Αθήνα, εκθειάζοντας την ποικιλία και ομορφιά των δράσεων.

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα στις 19:15

Φωτεινοί δρόμοι από τις γειτονιές μέχρι το κέντρο

Συνολικά 120 χλμ., -περισσότερα κατά 15.000 μέτρα από πέρυσι- θα είναι το μήκος στα χριστουγεννιάτικα φώτα που ήδη ανάβουν στις γειτονιές της πόλης από τον Δήμο Αθηναίων. Εντυπωσιακά δέντρα και κατασκευές θα στολίσουν 35 πλατείες και στις επτά δημοτικές κοινότητες, ενώ τη λαμπερή εικόνα της Αθήνας, θα συμπληρώσουν οι εναέριες και επιστήλιες διακοσμητικές κατασκευές -συνολικά 6.000 στον αριθμό. Επίσης, οι κολώνες στους δρόμους διακοσμούνται με φωτοσωλήνες που το μήκος τους φτάνει τα 60 χλμ.

Μουσική εκδήλωση το βράδυ της φωταγώγησης του Συντάγματος

Όσοι, το βράδυ της Πέμπτης, παρακολουθήσουν τη φωταγώγηση του δέντρου στο Σύνταγμα, θα ζήσουν ταυτόχρονα μία πολύ όμορφη μουσική εμπειρία στο κεντρικότερο σημείο της πόλης. Το λαμπερό αστέρι της pop σκηνής, Τάμτα, με την υπέροχη φωνή και την εκθαμβωτική παρουσία της θα μας δείξει, για άλλη μια φορά, την πολύπλευρη καλλιτεχνική της προσωπικότητα, σε μια απρόσμενη σύμπραξη με την Athens Big Band. Τη βραδιά θα ανοίξουν δυναμικά ο Πέτρος Κούρτης και η μπάντα με τους Μολυβένιους Στρατιώτες του.

Για πρώτη φορά φέτος, ένα ιδιαίτερα αγαπητό και επιτυχημένο δίδυμο, ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά αναλαμβάνουν το ρόλο των παρουσιαστών της βραδιάς της φωταγώγησης του δέντρου των Χριστουγέννων, αλλά και της υποδοχής του νέου χρόνου, με το χιούμορ και τη θετική τους διάθεση. Οι παρουσιαστές συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων αφιλοκερδώς.

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος