Λήψη μέτρων μετά το νέο εργατικό ατύχημα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας ζητούν οι εργαζόμενοι

Την ανησυχία του εκφράζει το εργατικό κέντρο Ελευσίνας και Δυτικής Αττικής για το εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε την Τρίτη 8/8 στα ναυπηγεία της Ελευσίνας, καθώς ένας άντρας παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βαριά τραυματισμένος, ένα μήνα μετά από το θάνατο εργαζομένου σε εργατικό δυστύχημα στην ίδια επιχείρηση.

Όπως αναφέρει το ΕΚΕ-ΔΑ: «Η Διοίκηση του ΕΚΕ-ΔΑ εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφο που τραυματίστηκε σοβαρά στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, εκτελώντας εργασίες σε σκαλωσιές και χρειάστηκε παρέμβαση της ΕΜΑΚ για να απεγκλωβιστεί από το αμπάρι του πλοίου.

Το ατύχημα αυτό συμβαίνει μόλις ένα μήνα από τον θάνατο εργαζόμενου στην ίδια εταιρεία.

Το ΕΚΕ-ΔΑ εκφράζει για πολλοστή φορά την σοβαρή ανησυχία του για ακόμα πιο επικίνδυνες καταστάσεις λόγω της παντελούς έλλειψης μέτρων ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων της.

Καλούμε την Διοίκηση της Εταιρείας, την Κυβέρνηση, τους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς του Κράτους να κινηθούν άμεσα αποδίδοντας ευθύνες και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Αν δεν ανησυχεί κανέναν τους η συχνότητα των ατυχημάτων στην συγκεκριμένη εταιρεία, θα θέλαμε να μάθουμε τι θα ήταν αυτό που θα μπορούσε να τους ανησυχήσει»;

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος