Mε την αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων στις 13 Σεπτεμβρίου να έχει ξεκινήσει, απαντήσεις για τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύσουν έδωσε, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, χθες 29/8, ο κ. Σκέρτσος έδωσε το περίγραμμα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών.
Θα λειτουργήσουν κανονικά
Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Επικρατείας, «ένα 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί και ένα περίπου 10% έχει φυσική ανοσία. Εκτιμούμε ότι ένα 10 – 12% δεν έχει εμβολιαστεί. Τα σχολεία θα λειτουργήσουν φέτος κανονικά, δεν πρόκειται να κλείσουν».
Όσοι μαθητές, άνω των 12 ετών, έχουν εμβολιαστεί θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου). Τα ανεμβολίαστα παιδιά θα φέρουν μαζί τους, όπως πέρυσι, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα.
Τα νέα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών αναμένεται να ανακοινωθούν λεπτομερώς τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με τις συστάσεις της Επιτροπής των Ειδικών και αναλόγως της πορείας της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.
Α. Κόπτσης: Αλίμονο αν οι μαθητές δεν κάνουν τα τεστ – Αν βρεθεί χώρος σε δήμους, θα στείλουμε αναπληρωτή
Στην ΕΡΤ3 μίλησε σήμερα ο Αλέξανδρος Κόπτσης, γενικός γραμματέας του υπ. Παιδείας για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν στα σχολεία.
«Αλίμονο αν προσπαθούν να ξεγελάσουν το κράτος κάποιοι μαθητές και γονείς» και δεν κάνουν τα self test. «Ο σεβασμός απέναντι στον εαυτό τους και στην εκπαιδευτική κοινότητα είναι δεδομένος. Αλίμονο αν υποστηρίζαμε ότι δεν μπορούμε να πιστέψουμε τους γονείς και με πιθανή διασπορά του ιού θα έρθουν στα σχολεία».Σχολιάζοντας εν μέρει τη δήλωση της καθηγήτριας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Αθηνάς Λινού, ότι το άνοιγμα των σχολείων είναι εγκληματικό με τα μέτρα που έχουμε, ο κ. Κόπτσης τόνισε ότι «λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Σε επικοινωνία με τους δήμους, αν βρεθεί χώρος, εμείς θα στείλουμε αναπληρωτή ώστε να γίνουν μικρότερα τμήματα».
Τι θα γίνει με το Webex
Όπως αποκάλυψε ο γ,γ, του υπουργείου Παιδείας, σαφώς και δεν καταργείται η ηλεκτρονική πλατφόρμα Webex, μέσω της οποίας γίνονταν πέρυσι η τηλεκπαίδευση. «Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες στο υπουργείο ώστε να συνεχίσει να παρέχεται δωρεάν όταν και όποτε χρειαστεί. Σκοπός μας είναι τα σχολεία να είναι ανοιχτά».
Δείτε ακόμη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος