Λέσβος: Συνεχείς οι προσφυγικές ροές – Αφίξεις ακόμα και στη νότια πλευρά του νησιού (vid)

Σχεδόν 6.000 μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται ανήμερα των Χριστουγέννων στους χώρους του Κέντρου Καταγραφής και πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου, και περισσότεροι από 1.500 στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Οι ροές συνεχίζονται ολοένα αυξανόμενες στις ανατολικές και βόρειες ακτές του νησιού, ενώ την Παρασκευή αποβιβάστηκαν πρόσφυγες ακόμα και στη νότια πλευρά του νησιού, στην είσοδο του Κόλπου της Γέρας.

Σημειώνεται ότι το πρωί του Σαββάτου αρχίζει η λειτουργία του μεγάλου Κέντρου υποδοχής που δημιούργησε η οργάνωση IRC στην περιοχή της Εφταλούς μεταξύ Μολύβου και Σκάλας Συκαμνιάς. Το Κέντρο θα μπορεί να υποδέχεται μέχρι και 3.000 άτομα ενώ έχει τη δυνατότητα προσωρινής διαμονής 2.000 ατόμων.

Παρά τις δυσκολίες, ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η μέρα των Χριστουγέννων στο Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια.

Οι άνδρες των ΜΑΤ που επιχειρούν 24 ώρες το 24ωρο στο Κέντρο προσέφεραν κρουασάν και γλυκά στα προσφυγόπουλα.

Στην ακτή της Νεάπολης, νότια της πόλης της Μυτιλήνης, οι διασώστες που επιχειρούν εκεί, έστησαν ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δένδρο από το σήμα κατατεθέν της σύγχρονης προσφυγιάς, τα πορτοκαλί σωσίβια που φορούν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που φτάνουν στις ακτές της Λέσβου με τις πλαστικές βάρκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος