Λέων για θάνατο 14χρονης στο Βόλο: Κρίσιμος ο ιατρικός φάκελος των πρώτων ωρών

Για τον θάνατο της 14χρονης μαθήτριας από τον Βόλο η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις αρχές του χρόνου σε κρίσιμη κατάληξη με εισρόφηση και κατέληξε πριν λίγες ημέρες μίλησε ο πρόεδρος ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων, στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

«Σε μία τέτοια υπόθεση είναι βασικό να γίνεται ιατροδικαστική διερεύνηση. Παρότι ο χρόνος από τη στιγμή του περιστατικού μέχρι την κατάληξη είναι αρκετά μεγάλος και πιθανά να μην έχουμε την πλήρη εικόνα. Παράδειγμα οι εκδορές μπορούν να ανασυρθούν ως στοιχεία μόνο από τον ιατρικό φάκελο και μόνο από καταθέσεις γιατρών. Επίσης είναι σημαντικό εάν υπάρχει ο ισχυρισμός της ηλεκτροπληξίας να δούμε αν υπήρχαν εκείνα τα σημάδια της ηλεκτροπληξίας ή οι χαρακτηριστικές αλλοιώσεις σε όργανα που μπορεί να επιφέρει ένας τέτοιος εξωτερικός παράγοντας όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα. Τέλος πρέπει να δούμε εάν ουσιαστικά η εισρόφηση η οποία αναφέρθηκε έχει προέλθει από μία απώλεια αισθήσεων, εάν αυτή συνδέεται με το τραύμα ή με κάτι άλλο το οποίο μπορεί να συνέβη στο κορίτσι» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λέων.

Υπενθυμίζεται πως στις 4 Ιανουαρίου 2022 οι γονείς της 14χρονης κοπέλας την μετέφεραν στο νοσοκομείο του Βόλου σε σοβαρή κατάσταση. Αυτό που είπαν αρχικά στους γιατρούς είναι πως το άτυχο κορίτσι έκανε μπάνιο, έπαθε ηλεκτροπληξία με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της, να πέσει μέσα στην μπανιέρα με αποτέλεσμα να χτυπήσει. Οι γιατροί, ωστόσο του τμήματος επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Βόλου είχαν διαγνώσει σε εκείνη την αρχική φάση εισρόφηση. Μάλιστα λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της τη διασωλήνωσαν και αμέσως διακομισθεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου για έξι ολόκληρους μήνες βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση και έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Από τις πρώτες στιγμές είχε γίνει γνωστό ότι η κοπέλα έφερε κάποιες εκδορές στον λαιμό και στο πρόσωπο, όμως δεν δόθηκε άλλη συνέχεια στο θέμα αυτό.
Επιπλέον ο κ. Λέων μεταξύ άλλων τόνισε πως «θα πρέπει να στηριχθούμε στον ιατρικό φάκελο και κυρίως τον ιατρικό φάκελο που δημιουργήθηκε τις πρώτες ώρες ή τις πρώτες λίγες ημέρες. Αυτά είναι τα κρίσιμα σημεία».

Τέλος, αναφερόμενος στην μεταφορά του κοριτσιού στο νοσοκομείο από τους γονείς της με το αυτοκίνητο της οικογένειας και όχι με κάποιο ασθενοφόρο σημείωσε πως ίσως να έγινε λόγω την κατάστασης πανικού από τους γονείς προκειμένου να μεταφερθεί πιο γρήγορα. Βέβαια, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ. Λέων «αυτό όμως θα πρέπει να προκύψει και πάλι με μαρτυρίες, δηλαδή αν όντως έγινε έγκαιρα όλη η διαδικασία και αν όντως η χρήση του αυτοκινήτου είχε έναν τέτοιο σκοπό, δηλαδή να γίνει η μεταφορά γρήγορα και να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Και αυτό θα φαίνεται από την κατάσταση στην οποία βρήκαν οι γιατροί το κορίτσι».

Σημειώνεται πως όταν τελικά η 14χρονη έχασε τη δύσκολη μάχη που έδινε, η Εισαγγελία του Βόλου διέταξε την ενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο την οποίας θα ληφθούν καταθέσεις και από τους οικείους της, δηλαδή όσους βρίσκονταν στο σπίτι τη στιγμή του ατυχήματος και από τους γιατρούς του νοσοκομείου Βόλου και θα εξεταστεί και ο φάκελος της κοπέλας. Οι παππούδες της κοπέλας αρνούνται κατηγορηματικά ότι το κορίτσι έφερε εκδορές, ενώ αρνούνται ότι είχαν πει και για ηλεκτροπληξία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος