Λένα Μαντά στην ΕΡΤ: «Μετά από τις χημειοθεραπείες έβαψα τα μαλλιά μου κόκκινα» (video)

Για τη ζωή της, τη συγγραφική της επιτυχία, αλλά και για την περιπέτειά της με τον καρκίνο, μίλησε η συγγραφέας των best seller Λένα Μαντά, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Στούντιο 4».

Η ίδια μεταξύ άλλων αφηγήθηκε την περίοδο εκείνη της ζωής της, κατά την οποία έκανε χημειοθεραπείες για να αντιμετωπίσει τον καρκίνο, λέγοντας:

«Είχα πολύ μακριά μαύρα μαλλιά. Μετά από τις χημειοθεραπείες η γιατρός μου είχε πει ότι τα μαλλιά θα βγουν με θυμό, “τσαντισμένα”. Ήταν πολύ σγουρά και άσπρα. Πήγα στην κομμώτρια και όταν με ρώτησε τι κάνουμε με τα μαλλιά, της είπα θα τα βάψουμε κόκκινα. Σκέφτηκα τότε “φαντάσου να σε δει κάποιος στο δρόμο και να κρίνει δίχως να ξέρει”. Πρέπει να “το βουλώνουμε” κάποιες φορές. Δεν μπορώ να βρω άλλο ρήμα. Αυτό όμως δεν αφορά μόνο εμάς τους ενήλικιες αλλά και τα παιδιά μας. Και είμαι κάθετη σε αυτό». Η ίδια έκανε γνωστό, για την περίοδο εκείνη, ότι ο γιος της αρραβωνιαζόταν και αυτή περίμενε τις βιοψίες, κάτι που ο ίδιος δεν γνώριζε.

«Δεν σταμάτησα να γράφω ακόμα κι όταν απέρριπταν τα βιβλία μου»

Αναφερθείσα στην συγγραφικη της πορεία, μεταξύ άλλων τόνισε ότι για πρώτη φορά, στο δημοτικό σχολείο «έγραψε για πρώτη φορά ένα παραμυθάκι».

Η κ. Μαντά έκανε γνωστό οτι δεν σταμάτησε να γράφει, ακόμα κι όταν οι εκδοτικοί οίκοι απέρριπταν τα βιβλία της. Χαρακτηριστικά, μίλησε για την πρώτη της συγγραφική απόπειρα. Το βιβλίο τότε, όπως είπε, είχε δύο με τρεις θετικές απαντήσεις.

«Όταν εντέλει εκδόθηκε -και χάθηκε εννοείται- πούλησε τον πρώτο χρόνο γύρω στις 1.200 αντίτυπα. Δεν ήταν λίγα μεν, αλλά ήμουν άγνωστοι μεταξύ αγνώστων. Ο ίδιος εκδοτικός στην πορεία μου απέρριπτε όλα τα βιβλία που έστελνα», αφηγήθηκε. «Στην αρχή, στις πρώτες αρνητικές κριτικές, έκλαιγα», είπε ακόμα.

Ανασύροντας οικογενεικές αναμνήσεις, η ίδια έκανε γνωστό ότι «δεν θυμάμαι χάδι από τον πατέρα μου», ενώ για την μητέρα της, είπε: «Ήταν πάρα πολύ αυστηρή. Με “στραγγάλιζε”. Το σπίτι της δεν είχε έπιπλα, τρώγαμε πάνω σε μια βαλίτσα».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος