Λάθος να μην πάρουν τα 2.000 ευρώ οι οδηγοί – Τι λέει ο ποινικολόγος Γ. Βλάχος για τις δικαστικές διεκδικήσεις

Για τα δικαιώματα των πολιτών και τις αγωγές των εγκλωβισμένων οδηγών στην Αττική Οδό αλλά και σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής όσο και της περιφέρειας μίλησε στην ΕΡΤ ο ποινικολόγος Γιάννης Βλάχος, λέγοντας ότι είναι θετική η αντιμετώπιση του προβλήματος με την καταβολή των 2.000 ευρώ ανά όχημα.

«Καταρχήν, έχουμε την παρέμβαση σε επίπεδο πρωθυπουργού και τη διαβεβαίωση ότι η Αττική Οδός θα καταβάλλει, χωρίς πολλές διαδικασίες, αποζημίωση 2.000 ευρώ ανά όχημα», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο γνωστός δικηγόρος.

«Ανακοινώθηκε χθες ότι η Αττική Οδός αναγνωρίζει την ευθύνη και αναλαμβάνει να καταβάλλει χωρίς πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες το ποσό της αποζημίωσης» είπε και πρόσθεσε σχετικά με τις απαιτήσεις των οδηγών:

«Το ποσό των 2.000 ευρώ δεν είναι καθόλου μικρό. Σύμφωνα με τη νομολογία των δικαστηρίων είναι μία εύλογη αποζημίωση γι’ αυτούς που ταλαιπωρήθηκαν για μία βραδιά». Τόνισε μάλιστα ότι κατά την άποψή του «δικαιούχος της αποζημίωσης είναι αυτός που υπέστη την ταλαιπωρία. Αυτό είναι αυτονόητο».

Αναφορικά με τις περιπτώσεις που μέσα στο ακινητοποιημένο όχημα υπήρχαν περισσότερα του ενός άτομα ο κ. Βλάχος συνέστησε να λάβει αρχικά την αποζημίωση ο οδηγός και οι υπόλοιποι μπορούν να διεκδικήσουν το δίκιο τους στη Δικαιοσύνη.

«Το ποσό που θα δοθεί έχει ήδη νομολογηθεί. Σε αντίστοιχη περίπτωση, το 2014, στην Αττική Οδό το δικαστήριο επιδίκασε 600 ευρώ αποζημίωση ανά άτομο. Μία αποζημίωση των 2.000 θεωρώ ότι υπερκαλύπτει το ποσό που διεκδικούν. Είναι λάθος να μην πάρουν τα 2.000 ευρώ οι οδηγοί».

Για τις συντρέχουσες υπαιτιότητες του Δημοσίου μίλησε στην ΕΡΤ ο ποινικολόγος, λέγοντας ότι αυτό μπορεί να δώσει το δικαίωμα να στραφούν νομικά και να διεκδικήσουν το δίκιο τους απέναντι σε δήμους και περιφέρειες. «Η δικαστική διεκδίκηση είναι ένας αγώνας και η κάθε πλευρά θα έχει όπλα στην φαρέτρα της», πρόσθεσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος