Λασίθι: Σκηνές ακραίας βίας σε βάρος αλλοδαπών εργατών γης — Πυροβολισμοί και τραυματισμοί

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία του Οροπεδίου Λασιθίου και περισσότερο του χωριού Άγιος Γεώργιος, από το πρωτοφανές για την περιοχή περιστατικό βίας σε βάρος Πακιστανών εργατών γης, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών με τους δύο να παραμένουν στο νοσοκομείο.

Όλα έγιναν αργά το βράδυ της Τετάρτης όταν μια παρέα περίπου 6-9 ατόμων τα έπιναν στον Άγιο Γεώργιο και κάποιοι έριξαν την ιδέα να πάνε να «δείρουν τους Πακιστανούς».

Έφτασαν σε δύο σπίτια όπου έμεναν περίπου 15 Πακιστανοί, που βρίσκονται αυτή την περίοδο στο Οροπέδιο και εργάζονται στη συλλογή πατάτας και κηπευτικών, εισέβαλαν μέσα πυροβολώντας και άρχισαν να τους χτυπούν με πρωτοφανή αγριότητα με ότι έβρισκαν κοντά τους.

Οι ντόπιοι νταήδες δεν σταματούσαν με τίποτα, οι πυροβολισμοί ξεσήκωσαν το χωριό, έφτασαν μάλιστα στο σημείο να αρπάξουν και χρήματα από ένα 17χρονο και στη συνέχεια να εξαφανιστούν.

Λασίθι: Σκηνές ακραίας βίας σε βάρος αλλοδαπών εργατών γης — Πυροβολισμοί και τραυματισμοίΚάτοικοι του χωριού που βγήκαν από τα σπίτια τους, άρχισαν να δίνουν τις πρώτες βοήθειες στους άτυχους αλλοδαπούς, ενώ με τα αυτοκίνητά τους άρχισαν να τους μεταφέρουν στο Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων.

Δύο χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι, άλλοι διανυκτέρευσαν στο Κέντρο Υγείας και άλλοι γύρισαν τρομοκρατημένοι στα σπίτια τους.

Λασίθι: Σκηνές ακραίας βίας σε βάρος αλλοδαπών εργατών γης — Πυροβολισμοί και τραυματισμοίΠαράλληλα ειδοποιήθηκε η αστυνομία που ξεκίνησε να αναζητά τους δράστες οι οποίοι όμως είχαν εξαφανιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις καταθέσεις αλλά και από βίντεο καμερών ασφαλείας, η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τους δράστες, η μέση ηλικία των οποίων είναι τα 30 έτη και οι περισσότεροι ασχολούνται με την κτηνοτροφία.

Μάλιστα ένας εξ αυτών έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές, φερόμενος αναμεμειγμένος σε ειδεχθές έγκλημα.

Η δικογραφία είναι έτοιμη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λασιθίου και το Αστυνομικό Τμήμα Οροπεδίου Λασιθίου, θα κατατεθεί στην εισαγγελία Λασιθίου, και επειδή οι κατηγορίες είναι κακουργηματικού χαρακτήρα αναμένεται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος