Λαμία: Oριοθετήθηκε η φωτιά στο Λογγίτσι — Επιφυλακή για αναζωπυρώσεις (video)

Δεν κινδύνευσαν οικισμοί, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Όθρυ και που τελικά αργά το βράδυ οριοθετήθηκε. Η Πυροσβεστική είχε εισηγηθεί την προληπτική εκκένωση του χωριού Λογγίτσι, καθώς άνεμοι που στην ορεινή και δύσβατη περιοχή ξεπερνούσαν τα 5 μποφόρ, δημιούργησαν μέτωπο πάνω από 1.000 μέτρα, που γρήγορα πήρε ανατολική κατεύθυνση, αλλά και προς τα νότια.

Στο ανατολικό μέτωπο τα εναέρια μέσα περιόρισαν την ανεξέλεγκτη πορεία της φωτιάς ενώ αργότερα κατάφεραν να περιορίσουν και τα δύο μέτωπα βόρεια του χωριού που με τους πολύ ισχυρούς ανέμους είχαν κατεύθυνση προς τον οικισμό.

Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην κορυφογραμμή του όρους Όρθρυς, ανάμεσα στα χωριά Λογγίτσι και Νεοχώρι.

Μόλις πριν από 15 μέρες ανατολικότερα από το νέο πύρινο μέτωπο είχε εκδηλωθεί πάλι πυρκαγιά, η οποία είχε κάψει περισσότερα από 3.000 στρέμματα.

Τα εναέρια μέσα που έφτασαν στην περιοχή της Φθιώτιδας και κάποια στιγμή, μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, ξεπέρασαν τα 10, μπόρεσαν να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς και να δώσουν την ευκαιρία στις επίγειες δυνάμεις να ανακόψουν την πορεία της προς το χωριό Λογγίτσι.

Η μάχη με τις αναζωπυρώσεις συνεχίζεται τώρα από τις επίγειες δυνάμεις.

Οι κάτοικοι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους στο χωριό ενώ στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές, βυτιοφόρα της Περιφέρειας και των Δήμων όπως επίσης και μηχανήματα έργων και προσπαθούν να ελέγξουν πλήρως την πυρκαγιά.

Πηγή: Αλέξανδρος Καλαφάτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος