Λαμία: Οχυρώνουν με αναχώματα τον Σπερχειό για να μην υπερχειλίσει – Καλύτερη σήμερα η εικόνα, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαμιέων

Με τα μάτια στραμμένα στον Σπερχειό ποταμό οι Αρχές καθώς έχει φουσκώσει και δέχεται τα νερά από τη Δυτική Φθιώτιδα, την ορεινή Ευρυτανία, την Οίτη και από χείμαρρους και ρέματα που εκβάλλουν.

Στο σημείο βρίσκεται η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ειρήνη Κυρίτση και μεταφέρει την εικόνα όπου μηχανήματα του Δήμου που προσπαθούν να ενισχύσουν και να οχυρώσουν την περιοχή με αναχώματα.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ώρες αγωνίας στο χωριό Κόμμα με τους κατοίκους να αγωνιούν για τα σπίτια και τα χωράφια τους καθώς τον ίδιο εφιάλτη έζησαν με την κακοκαιρία Ιανός βλέποντας τα χωριά, τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους να πνίγονται κάτω από τόνους λάσπης.

Σήμερα η εικόνα είναι καλύτερη, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαμιέων, Ευθύμη Καραΐσκο. Μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι: «Είναι πολύ καλύτερη εικόνα από χθες, έχει πέσει η στάθμη του Σπερχειού. Παραμένουν όμως τα προβλήματα. Είχαμε προβλήματα σε χωριά της Υπάτης όπου έσπασε ένα ρέμα. Προβλήματα και στο χωριό Καρυά της Υπάτης από έργα του αναδασμού καθώς κόπηκε ο δρόμος στα δύο, χάθηκε η πρόσβαση προς το χωριό».

Όπως είπε τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν από χθες όπως και το πρόβλημα με την υδροδότηση.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Ειρήνη Κυρίτση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος