Στις φλόγες παραδόθηκε παιδικός σταθμός στην περιοχή της Μεγάλης Βρύσης, περίπου 5 χιλ. ανατολικά της Λαμίας, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και έντονη ανησυχία στους κατοίκους.
Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το βράδυ, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, και μέσα σε ελάχιστα λεπτά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η σκεπή του συγκροτήματος τυλίχθηκε γρήγορα στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς, μετατρέποντας το κτίριο σε παρανάλωμα του πυρός.
Οι φλόγες επεκτάθηκαν απειλητικά στην ευρύτερη περιοχή, θέτοντας σε κίνδυνο κατοικίες και επαγγελματικές εγκαταστάσεις. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και δίνουν μάχη για τον περιορισμό της πυρκαγιάς, προκειμένου να αποτραπεί η επέκτασή της και να μειωθούν οι ζημιές.
Ιδιαίτερα ανησυχητική ήταν η κατάσταση που δημιουργήθηκε από τους πυκνούς καπνούς, οι οποίοι έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής προχώρησαν στον απεγκλωβισμό ηλικιωμένων ατόμων από γειτονικές κατοικίες, καθώς οι συνθήκες είχαν καταστεί επικίνδυνες για την υγεία τους.
Η επιχείρηση κατάσβεσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με συνεχείς ενισχύσεις δυνάμεων, ενώ οι κάτοικοι παρακολουθούν με αγωνία την εξέλιξη της πυρκαγιάς.
Μέσα σε λίγα λεπτά έγινε παρανάλωμα του πυρός η στέγη, ενώ ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής, αστυνομία και ΕΚΑΒ βρίσκονται στο σημείο.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος