Λαγονήσι: Τι κατέθεσαν οι 16 χρονοι για την επίθεση – Ελέγχεται πληροφορία για «άβατο»

Πολλά ερωτήματα έχει αφήσει το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε στο Λαγονήσι. Δύο 16χρονοι περπατούσαν αμέριμνοι όταν άγνωστος που κατέβηκε από ένα μαύρο αυτοκίνητο άνοιξε πυρ εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον ένα στο πόδι.

Ένα τζιπ Suzuki με φιμέ τζάμια αναζητούν οι αστυνομικοί, που ερευνούν την περίεργη αιματηρή επίθεση, με άγνωστο να πυροβολεί δύο ανυποψίαστους 16χρονους, τραυματίζοντας τον έναν.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ, οι δύο νεαροί κατέθεσαν ότι ο δράστης μιλούσε ρωσικά και προσπάθησε μάλιστα να βάλει με τη βία στο τζιπ τον τραυματισμένο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι 2 ανήλικοι προσπέρασαν το όχημα στο οποίο επέβαινε ο δράστης. Εκείνος κατέβηκε από αυτό και άρχισε να τους μιλάει σε έντονο ύφος. Οι δύο ανήλικοι ξεκίνησαν να τρέχουν και τότε ένα από τα άτομα που ήταν στο αυτοκίνητο πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 16χρονο στο πόδι.
 
«Ο τόνος της φωνής του ήταν σαν τους βρίζει και στα πέντε μέτρα σημάδεψε στο πόδι και χτύπησε το ένα παιδi, έτσι ξαφνικά», κατέθεσε οικογενειακός φίλος του 16χρονου.

Οι άνδρες της Ασφάλειας αναζητούν το κίνητρο του δράστη

Τον ανήλικο μετέφερε στο Ασκληπιείο Βούλας με διαμπερές τραύμα στο μηρό ο πατέρας του, ο οποίος σε κατάσταση μεγάλης έντασης, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, είπε στους αστυνομικούς: «Βρείτε τον δράστη, γιατί αν τον βρω μπροστά μου εγώ, θα τον σκοτώσω»
  
Άμεσα παρασχέθηκαν όλες οι πρώτες βοήθειες και άμεσα διενεργήθηκαν οι απαιτούμενες εξετάσεις. Ο νεαρός συνεχίζει να νοσηλεύεται και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία, τονίζει ο διοικητής του Ασκληπιείου Βούλας, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης

Οι αστυνομικοί ερευνούν αναφορές για το ρόλο ατόμων που φέρονται κατά τις βραδυνές ώρες να δίνουν το παρών σε συγκεκριμένο σημείο της περιοχής. Στο σημείο βρέθηκε ένας κάλυκας των 9 χιλιοστών που εξετάζεται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Ρεπορτάζ: Νίκος Κοντορούσης, Κάτια Νιάκαρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος