Λ. Λαζάρου: Μονόδρομος οι εμβολιασμοί στην εστίαση – Τι ισχύει από σήμερα (video)

Για τα νέα μέτρα στους κλειστούς χώρους της εστίασης που ισχύουν πλέον από σήμερα μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο βραβευμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, κάνοντας λόγο για μονόδρομο όσον αφορά τον εμβολιασμό των πολιτών.

«Το φθινόπωρο δεν θα είναι δύσκολο. Οι ημιυπαίθριοι χώροι θα μας σώσουν μέχρι να τελειώσει. Μην ξεχνάτε ότι ο καλός καιρός μας βοηθά στο να λειτουργούμε στις αυλές και τον Οκτώβρη. Από εκεί και πέρα θα αρχισουν τα δύσκολα της διαχείρισης. Πιστεύω ότι ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος. Αυτό το έχει δείξει ξεκάθαρα και η κυβέρνηση».

Μιλώντας για το πώς υποδέχεται ο κόσμος της εστίασης τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό ο κ. Λαζάρου είπε ότι σημαντικό είναι να υπάρχει από όλους καλή διάθεση. Σύμφωνα με τον ίδιο τα νέα μέτρα είναι ένας μοχλός πίεσης προς του μη εμβολιασμένους για να έχουν την συναναστροφή που όλοι την χρειαζόμαστε.

«Δεν μπορεί να ξανακλείσει η οικονομία. Η εστίαση έχει πίσω της όλο τον πρωτογενή τομέα», επισήμανε ο κ. Λαζάρου ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος μετά τις ανατιμήσεις σε όλη την αλυσίδα της παραγωγής.

Μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες σε κλειστούς χώρους

Ρεπορτάζ για το τι θα ισχύει από σήμερα σε καφετέριες και εστιατόρια για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους έκανε  ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ηλίας Κούκος, ο οποίος βρέθηκε σε ένα εστιατόριο στους Αμπελόκηπους και περιέγραψε τη νέα πραγματικότητα την εποχή του κορονοϊού.

«Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας σε άτομα που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης το τελευταίο εξάμηνο. Το ίδιο θα ισχύει και για παιδιά από δώδεκα έως δεκαεφτά ετών, ενώ για τα μικρότερα παιδιά θα είναι απαραίτητη η ένδειξη αρνητικού τεστ αυτοδιάγνωσης», είναι ορισμένα από τα μέτρα που ισχύουν πλέον στην εστίαση που λειτουργεί με πληρότητα 85% στους κλειστούς χώρους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος