Λ. Λαζάρου: «Δεν μπορώ να αποκλείσω την είσοδο σε έναν πελάτη επειδή δεν είναι εμβολιασμένος» (video)

Μετά τη πρόσφατη τοποθέτηση του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής για το θέμα των διευκολύνσεων στους πολίτες που έχουν εμβολιασθεί, ακολούθησαν ποικίλες αντιδράσεις. Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» μίλησε ο βραβευμένος σεφ, Λευτέρης Λαζάρου, τόσο για το ζήτημα αυτό, όσο και για το αναμενόμενο άνοιγμα του εστιατορίου του.

Βιαστικές και ασαφείς χαρακτήρισε ο κ. Λαζάρου τις εντολές που έχουν δοθεί από τη πολιτεία στους επιχειρηματίες της εστίασης. «Στις 10 του μήνα ανοίγει το εστιατόριο στη ταράτσα, καθώς οι εσωτερικοί χώροι απαγορεύονται προς το παρόν. Βέβαια δεν ξέρουμε τι θα γίνει γιατί αναμένονται βροχές μέχρι τη Τρίτη. Δηλαδή αν κατεβάσω τους πελάτες μου στον δεύτερο με ανοιχτές τις μπαλκονόπορτες θα είμαι παράνομος;», είπε στη συνέντευξή του ο σεφ.

Αναφορικά με τα προνόμια των εμβολιασμένων ο κ. Λαζάρου είπε πως αποτελεί μια ενέργεια που δεν θα μπορέσει εύκολα να εφαρμοστεί. «Θα πρέπει να αστυνομεύουμε τους πελάτες και να τους ζητάμε πιστοποιητικό στην είσοδο; Δεν ξέρω αν έχω το δικαίωμα να απαγορεύσω την είσοδο σε κάποιον πελάτη, συνταγματικά δηλαδή. Δεν νομίζω ότι πρέπει να μπει ο καταστηματάρχης στη διαδικασία της σύγκρουσης με τον επισκέπτη», τόνισε ο σεφ και ανέφερε πως το πιο αποτελεσματικό θα ήταν να πεισθούν με επιχειρήματα οι ανεμβολίαστοι πολίτες και να προχωρήσουν στη διαδικασία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος