Λ. Αυγενάκης: Είμαστε ανοικτοί στον διάλογο με τους Γεωτεχνικούς

Σύνοψη
  • Η υπ’ αριθμόν361/2024απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών,κήρυξε παράνομη και καταχρηστική την απεργία - αποχή.

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία των Γεωτεχνικών, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη να δηλώνει ότι υπάρχουν η θέληση και οι δυνατότητες για διάλογο με τους Γεωτεχνικούς

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι: «Η υπ’ αριθμόν361/2024απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία κηρύσσεται παράνομη και καταχρηστική η απεργία – αποχή των υπαλλήλων των κλάδων ΠΕ Γεωτεχνικών, ύστερα από αγωγή που κατέθεσε εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι η απόφαση αυτή δικαιώνει τις θέσεις και τα επιχειρήματα που ανάπτυξε η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ για το άκαιρο και κοινωνικά επικίνδυνο της απεργίας – αποχής τους από καθήκοντα που άπτονται της προστασίας της δημοσίας υγείας.

Παρά ταύτα, πρόσθεσε, αναγνωρίζουμε ότι πολλά από τα αιτήματα που θέτουν οι ανωτέρω υπάλληλοι είναι δίκαια και για το λόγο αυτό είμαστε πρόθυμοι να τα συζητήσουμε μαζί τους.

Έχει αποδειχθεί διαχρονικά ότι τα προβλήματα λύνονται με διάλογο, ρεαλισμό και υπευθυνότητα έναντι του κοινωνικού συνόλου, για τα συμφέροντα του οποίου όλοι μαζί αγωνιζόμαστε, κατέληξε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος