Την έρευνα για το θέμα ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Να δούμε κατ’ αρχάς πώς χτύπησαν αυτοί οι χάκερ.
Όπως αναφέρουν τα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που πλέον κάνουν την έρευνα για να δουν και να ταυτοποιήσουν τα πρόσωπα που κρύβονται από πίσω, χρησιμοποίησαν ένα κακόβουλο λογισμικό με το οποίο, όπως εξήγησαν αρμόδιες πηγές ενημέρωσης, παγιδεύουν ουσιαστικά κάποιους υπολογιστές, οι οποίοι με τη σειρά τους στέλνουν απανωτά ερωτήματα, απανωτά αιτήματα στην εν λόγω ιστοσελίδα, με αποτέλεσμα εκεί να υπάρξει το πρόβλημα και να μην μπορεί να ανταποκριθεί, να μη δέχεται άλλα.
Είναι και τα 280.000 αιτήματα που λέγαμε τις προηγούμενες φορές. Τώρα από εκεί και πέρα οι αστυνομικοί της Δίωξης ψάχνουν, θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τις διευθύνσεις, δηλαδή τις λεγόμενες IP, ούτως ώστε μέσα από να βρεθούν τα ψηφιακά αποτυπώματα που μπορεί να άφησαν οι δράστες.
Αυτό που μας εξηγούσαν είναι το γεγονός ότι μπορεί να μην είναι στην Ελλάδα, μπορεί να είναι οπουδήποτε στον κόσμο αυτό το λογισμικό, ανέφεραν ότι είτε οι δράστες μπορούν να το δημιουργήσουν μόνοι τους είτε να δώσουν από 500 ευρώ μέχρι χιλιάδες ευρώ, όπως ακούσαμε και να μας αναφέρει η Ελίνα Κολύβα. Τώρα για τους αστυνομικούς της Δίωξης αυτές οι επιθέσεις χαρακτηρίζονται ως πιο συχνές, όμως αυτή τη φορά δημιουργήθηκε πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα καθώς ήταν σε πολύ μεγάλη κλίμακα.
Ρεπορτάζ: Kάτια Νιάκαρη
Σχετική είδηση: Τράπεζα θεμάτων: «Εικονικό τείχος» ενάντια στην κυβερνοεπίθεση – Νέα προθεσμία για τους μαθητές που δεν εξετάστηκαν
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος