Κυρίως γυναίκες τα θύματα επίθεσης με χημικά υγρά – Τι λέει καθηγητής Χημείας για το υδροχλωρικό οξύ (video)

Array

Τον αποτροπιασμό του για μια ακόμη επίθεση με καυστικό υγρό με θύμα μια γυναίκα εξέφρασε στην ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Μεθενίτης, αναπληρωτής καθηγητής Χημείας, αποκαλύπτοντας ότι ο σύζυγος της 49χρονης στην Μεσσήνη της έριξε στο πρόσωπο υδροχλωρικό οξύ που είναι ευρέως γνωστό ως ακουαφόρτε.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Μεθενίτης αυτό είναι ένα δυνατό καθαριστικό αλάτων που χρησιμοποιείται στα περισσότερα σπίτια.

«Δεν παύει να είναι να ένα οξύ που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα. Είναι διαβρωτικό και ερεθιστικό του δέρματος» ανέφερε ο καθηγητής Χημείας. Όσον αφορά τι μπορεί να πάθει όποιος εκτεθεί σε μεγάλη ποσότητα τόνισε ότι «μπορεί να πάθει σοβαρά εγκαύματα ή να τυφλωθεί».

Παρομοίωσε μάλιστα τα συμπτώματα του ακουαφόρτε στο σώμα μας «με ένα αυγό που τηγανίζεται» για να δώσει να καταλάβουμε το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί η πολύτεκνη μητέρα.

Και όπως είπε αν πέσει πάνω μας η αντιμετώπιση είναι πάρα πολύ νερό και για πολύ ώρα.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Μεθενίτης από μια διεθνή Ένωση Θυμάτων από επιθέσεις οξέων ότι αυτό το φαινόμενο είναι πάρα πολύ σύνηθες κυρίως στην νοτιοανατολική Ασία. «Το 60% των θυμάτων είναι γυναίκες» επισήμανε ο αναπληρωτής καθηγητής Χημείας, προσθέτοντας ότι το υδροχλωρικό οξύ είναι από τις ουσίες που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κατατάξει ότι πρέπει να ελέγχεται η πώλησή του.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος