Κύπριος ΥΠΑΜ στην Τριμερή Κύπρου, Ελλάδας, Ιορδανίας: Οι συνεργασίες στους τομείς Άμυνας και Ασφάλειας διευρύνονται περαιτέρω

Οι σχέσεις Κύπρου, Ελλάδας, Ιορδανίας είναι διαχρονικές και σταθερές καθώς χτίστηκαν διαμέσου της ιστορίας τους, αλλά και της προσπάθειας για ένα καλύτερο και πιο ασφαλές μέλλον, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης.

Κατά την διάρκεια της 1ης Τριμερούς συνάντησης υπουργών Άμυνας Κύπρου, Ελλάδας, Ιορδανίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία, ο κος Πετρίδης δήλωσε:

”Φιλοξενήσαμε σήμερα την 1η Τριμερή συνάντηση Κύπρου – Ιορδανίας – Ελλάδας σε επίπεδο Υπουργών.

Ο ορίζοντας των συνεργασιών που αναπτύσσουμε στους τομείς της Άμυνας και Ασφάλειας διευρύνεται περαιτέρω.

Εκφράζω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες προς τους αγαπητούς φίλους Στρατηγό Yousef Al-Hnaity Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, για την παρουσία τους στην Κύπρο.

Οι σχέσεις των τριών χωρών είναι διαχρονικές και σταθερές καθώς χτίστηκαν διαμέσου της ιστορίας τους αλλά και της προσπάθειας για ένα καλύτερο και πιο ασφαλές μέλλον.

Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις σε σχέση με τη διαδικασία θεσμοθέτησης και ενεργοποίησης του τριμερούς μηχανισμού σε θέματα Άμυνας και Ασφάλειας καθώς και τρόπους συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων σε τριμερές επίπεδο”.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος