Κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι με τα θύματα και ο ρόλος της 25χρονης «Μαρίας»

Αποκαλυπτικά είναι τα μηνύματα που εντόπισε η Αστυνομία στις συνομιλίες της «εγκεφάλου» του κυκλώματος μαστροπείας ανηλίκων, αλλά και αυτές μεταξύ των ανήλικων θυμάτων τους.

Εξίσου αποκαλυπτικά είναι και τα στατιστικά στοιχεία: μόνο το 2023 άνοιξαν περίπου 250 δικογραφίες για υποθέσεις που αφορούσαν σε γενετήσιες πράξεις με ανήλικους και τουλάχιστον 50 υποθέσεις μαστροπείας σε βάρος ανηλίκων.

Η αποτυχία του συστήματος φαίνεται και από την ζωή της ίδιας της φερόμενης ως μαστροπού. Η 25χρονη «Μαρία» απομακρύνθηκε από μικρή ηλικία από την προβληματική της οικογένεια και μεγάλωσε σε μία δομή, όμως αργότερα ανακάλυψε τον αγοραίο έρωτα και στο τέλος έγινε και η ίδια μαστροπός.

Στα μηνύματα που ανέκτησαν οι Αρχές από τις συνομιλίες μεταξύ των κοριτσιών προκύπτει και ο φόβος που είχε αναπτυχθεί στα ανήλικα θύματα.

  • Ανήλικη: Ανησυχώ. Δεν θα βγει σε καλό αυτή η ιστορία. Η Σ..που (εγκέφαλος) φταίει για όλα. Στη αρχή το έκανε να μοιάζει εύκολο …και δες που καταντήσαμε. Πες στην Βα… να μην πει τίποτα. Είχε τρελαθεί.

Ενδεικτικά είναι όσα αναφέρει η «εγκέφαλος» σε συνομιλίες για τα χρήματα που ζητούσε από τις ανήλικες απο τα ραντεβού που έκλεινε:

  • Εγκέφαλος: Πάρε 150 εσύ, 150 Ν….ολ, πες της. Ρε φίλε και εσύ να βγάλεις 100 και να μην κάνεις τίποτα ρε μ@@@@ είναι άδικο.
    Εντάξει ναι, έχετε όμως γονείς, φαι κλπ. Εγώ δεν το κάνω και το ξες. Εδώ δεν το κάνω με αυτόν που θέλω. Ναι σε σπίτι ζω αλλά δεν με ταΐζουν εδώ… Αν είχα γονείς οκ. Εγώ με αυτά τρώω, κάνω, αν δεν έχω και αυτά, δεν τρώω καν.

Δύο από τις επτά ανήλικες που εκμεταλλευόταν το κύκλωμα, προέκυψε πως συμμετείχαν και στο προηγούμενο αντίστοιχο κύκλωμα της «Λορέλας» που είχε εξαρθρώσει η Προστασία Ανηλίκων, αποδεικνύοντας πως τα κυκλώματα αυτά λειτουργούν ως «Λερναία Ύδρα».

Σοκαριστικά τα στοιχεία για τα κυκλώματα μαστροπείας

Τεράστιες είναι οι κοινωνικές διαστάσεις που έχουν προκληθεί τα τελευταία χρόνια από κυκλώματα μαστροπείας σε βάρος ανηλίκων. Ξεφυτρώνουν ανά δεκάδες, χτυπώντας καμπανάκι στην κοινωνία και την Πολιτεία.

Μόνο το 2023, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής άνοιξε περίπου 250 δικογραφίες που αφορούν σε υποθέσεις γενετήσιων πράξεων σε βάρος ανηλίκων, με την ίδια αυξητική τάση για φέτος και σε όλη την Επικράτεια προέκυψαν τουλάχιστον 50 υποθέσεις μαστροπείας σε βάρος ανηλίκων το 2023, εξίσου με την ίδια αυξητική τάση για την φετινή χρονιά.

Ρεπορτάζ ΕΡΤNews: Θοδωρής Παναγιωτίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος