Κύκλωμα εμπορίας βρεφών στα Χανιά: Προφυλακιστέοι οι τέσσερις από τους οκτώ που απολογήθηκαν (βίντεο)

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, λίγο μετά τις 03:00, ολοκληρώθηκε στο δικαστικό μέγαρο Χανίων η διαδικασία των απολογιών των συνολικά οκτώ προσώπων ,που συμμετείχαν σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών στα Χανιά. Συνελήφθησαν και σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε από την ΕΛΑΣ είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και επιδίδονταν σε παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών. Η διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν δύο ανακριτές, ήταν μαραθώνια (άρχισε στις 08:00 της Κυριακής).

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν 73χρονος ιατρός, ιδιοκτήτης μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, 44χρονος εμβρυολόγος της μονάδας, η γραμματέας της δομής, καθώς και Ρουμάνα που φέρεται να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες και συντόνιζε το “κύκλωμα” εισαγωγής στην χώρα άπορων γυναικών, ου στην συνέχεια χρησιμοποιούνταν ως παρένθετες μητέρες. Ένας εκ των κατηγορούμενων παραδέχθηκε πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση, δόλος εκ μέρους του.

Ελεύθερες με περιοριστικούς όρους κρίθηκαν μαία της μονάδας, βιολόγος της μονάδας, εργαζόμενη σε κλινική της πόλης και αλλοδαπή που φέρεται επίσης να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες. Υποχρεώνονται να εμφανίζονται στο αστγυνομικό μήμα μία φορά τον μήνα και τους απαγορεύεται να εξέλθουν από την χώρα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστηρίζουν ότι δεν τελέσθηκαν οι κακουργηματικές πράξεις που αποδίδονται στους κατηγορούμενους, οι οποίοι βοηθούσαν άτεκνα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά

Οι οκτώ που οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών Αρχών αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας ανθρώπων, της μεσολάβησης σε υιοθεσία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα, των παραβιάσεων της νομοθεσίας περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, της πλαστογραφίας, της παραποίησης ιατρικών δεδομένων, της διατάραξης οικογενειακής τάξης, της απάτης, της σωματικής βλάβης και της παραβίασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Η δικογραφία για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών στα Χανιά είναι ογκοδέστατη και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, σε αυτήν περιλαμβάνονται διάλογοι που ενοχοποιούν τους κατηγορούμενους, ενώ υπάρχουν και μάρτυρες πρόθυμοι να καταθέσουν.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Μανδακάκη, Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος