Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών: Το βίντεο ντοκουμέντο, οι διάλογοι και η μεγάλη λεία

Τεράστια χρηματικά ποσά είχε αποσπάσει η εγκληματική οργάνωση για την παράνομη διακίνηση μεταναστών. Μέλη της αποτύπωναν σε βίντεο τις δεσμίδες με τα χιλιάδες ευρώ που καρπώνονταν.

Tο βίντεο ντοκουμέντο έχει τραβήξει με το κινητό του τηλέφωνο οδηγός του κυκλώματος, ο οποίος είχε μεταβεί στην παραμεθόριο. Κρατάει δεσμίδες με χαρτονομίσματα των 20, των 50 και 100 ευρώ, που του έδωσαν οι μετανάστες, οι οποίοι είχαν περάσει μέσω του ποταμού Έβρου από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Το οπτικό υλικό στη συνέχεια το έστειλε στον αρχηγό της οργάνωσης, ως αποδεικτικό στοιχείο, ότι η διακίνηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μεταφέρει τους μετανάστες στην ενδοχώρα. Αρχηγός της ομάδας ήταν ένας 27χρονος Ιρακινός, με το ψευδώνυμο Χαμπίμπι.

Η ΕΡΤ αποκαλύπτει τηλεφωνικές συνομιλίες του αρχηγού με μέλη του κυκλώματος:

29/9/2020

ΜΕΛΟΣ: Χαμπίμπι τι κάνεις καλά; Τρία άτομα έχω για να μπουν κρυφά, είναι έτοιμο 2.000 ευρώ το κεφάλι, τι λες είναι καλή η τιμή;

09/10/2021

ΜΕΛΟΣ: Χαμπίμπι τι κάνεις καλά; Ένα άτομο θέλει να πάει Σερβία πόσα λεφτά; Το άτομο είναι έτοιμο, θέλει να φύγει. Πότε θα είσαι εσύ έτοιμος να τον στείλω;

Όταν ο αλλοδαπός φτάνει στη Σερβία, στέλνει βίντεο στον αρχηγό και αυτός με την σειρά του το στέλνει σε συγγενείς του. Μετά το βίντεο οι συγγενείς του έπρεπε να καταθέσουν τα χρήματα για την παράνομη διακίνησή του.

Το κύκλωμα, που ήταν χωρισμένο σε υποομάδες, διακινούσε ναρκωτικά, αλλά και πλαστά μοριακά τεστ. Το κέρδος του κυκλώματος από τις παράνομες δραστηριότητες του, υπολογίζεται στις 900.000 ευρώ, σύμφωνα με την Ασφάλεια Αθηνών.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος