Κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών: Ο «εγκέφαλος» είχε τεμαχίσει τον μουσικό στη Σαρωνίδα

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, μέσω του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας 57χρονος, ο οποίος είχε διαπράξει ένα από τα πλέον ειδεχθή εγκλήματα πριν από 19 χρόνια.

Συγκεκριμένα, το 2002 είχε σκοτώσει για τα μάτια μιας νεαρής τραγουδίστριας μέσα σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια έναν 52χρονο μουσικό. Στη συνέχεια τον τεμάχισε με ηλεκτρικό πριόνι και πέταξε τις σακούλες με τα ανθρώπινα μέλη σε απόκρημνη παραλία της Σαρωνίδας, στο 42ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Σουνίου. Μια παρέα που πήγε για μπάνιο στο σημείο εντόπισε μια από τις σακούλες και ενημέρωσε την αστυνομία.

Με την μέθοδο του DNA διαπιστώθηκε ότι τα ανθρώπινα μέλη ήταν του 52χρονου καλλιτέχνη, για τον οποίο οι συγγενείς του είχαν δηλώσει την εξαφάνισή του. Μετά από έρευνες δύο μηνών οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών εξιχνίασαν την υπόθεση και συνέλαβαν τον 38χρονο τότε Παλαιστίνιο, που συγκατοικούσε με το θύμα και την τραγουδίστρια. Ομολόγησε και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το φρικιαστικό έγκλημα.

Δεκαεννέα χρόνια αργότερα, ο ίδιος αξιωματικός που τον ανέκρινε για την άγρια δολοφονία, τον βρήκε πάλι μπροστά του, στον Αερολιμένα Αθηνών, όπου συνελήφθη για την συμμετοχή  σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Ο 57χρονος Παλαιστίνιος και οι πέντε συνεργοί του μετέφεραν μετανάστες και πρόσφυγες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα τους βοηθούσαν να ταξιδέψουν σε ευρωπαϊκές χώρες.

Οι αλλοδαποί, κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, με μεταφορά χρημάτων με τη μέθοδο «Hawala», αποφεύγοντας δηλαδή τη μεσολάβηση τραπεζικών ιδρυμάτων. Σε έρευνες στις οικίες μελών του κυκλώματος βρέθηκαν διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες διαμονής και οδήγησης, ταξιδιωτικά  έγγραφα, κάρτες επιβίβασης, φωτογραφίες και χρήματα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος